VIDEO

Deželaka Junaka v Mariboru presenetila Marcos Tavares in Damjan Murko

R.T.
2. 6. 2023, 19.56
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 19.59
Deli članek:

Karavana dobrodelne pustolovščine Deželak Junak se je danes mudila tudi v štajerski prestolnici, kjer so radijskega voditelja pričakali številni podporniki. Vsakega, ki ga na poti podpre, se Miha zelo razveseli in dobi še več moči, da prekolesari Slovenijo ter zbere čim več denarja za počitnice otrok iz socialno šibkih družin.

Darja Štravs Tisu
Deželak Junak in Marcos Tavares.

Med vsemi podporniki sta bila danes tudi upokojeni brazilski nogometaš Marcos Tavares, ki je igral za NK Maribor in štajerski slavček Damjan Murko, ki Deželaka Junaka že tradicionalno podpre na poti.

Tavares je Deželaka dodobra presenetil pred Ljudskim vrtom in njemu ter ekipi narisal nasmeh na obraz. Že takoj na začetku sta se pošalila, da je vreme danes odlično, kot v Braziliji in da bi lahko šli na plažo. Nato pa je Tavares zaupal, da je tudi sam odraščal v revščini in ve, kako se otroci, ki ne morejo na počitnice, počutijo.

»Vsa čast! Ti si dokaz, da se s pridnostjo, talentom in delom da povzpeti visoko in ustvariti super kariero! Ponosni smo nate, da si prišel ravno v slovenijo. Hvala ti za vse gole, ki si jih dal. Mi smo veseli, da si si danes vzel čas za nas, hvala ti za to gesto. Lepo si povzel našo akcijo, ko si reke, da je vedno upanje. Tudi, ko si na dnu, se lahko pobereš in slediš svojemu talentu,« je čustveno dejal Deželak.

Le nekaj minut kasneje pa ga je pred Železniško postajo pričakala glasbena dobrodošlica. Vedno zabavni Damjan Murko mu je odpel svoj veliki hit Mrcina, Deželak pa je seveda zraven malce razmigal boke in se dodobra sprostil. Za piko na i pa so poskrbeli mladi bobnarji iz Sokijeve bobnarske šole – Soki's drumschool.

Deželak Junak se je nato sproščen odpravil na kvadrocikel in pogumno pognal pedala proti cilju tretje etape v Majšperku. Čaka ga še en teden dobrodelne pustolovščine, vsi pa mu lahko pomagamo z smsom POMAGAM5 na 1919.

Darja Štravs Tisu
Deželak in Damjan Murko.