KAM NA ODDIH

Vam misli že kaj uhajajo k jesenskim počitnicam?

Mare Koren
2. 10. 2022, 21.41
Posodobljeno: 3. 11. 2022, 15.42
Deli članek:

Družinski trenutki nas izpopolnjujejo in povezujejo. Marsikomu je poleti uspelo na oddihu ujeti nekaj več družinske idile, nova priložnost pa bo spet tu že čez slab mesec.

Profimedia
Jesenski čas je idealen tudi za kolesarske izlete in obisk gora, nikar pa ne pozabite tudi na številna termalna kopališča pri nas.

Med krompirjevimi počitnicami seveda ne boste pobirali krompirja, saj je to kmečko opravilo že zdavnaj za nami. Lahko pa boste nabirali kostanj ali počeli celo še kaj bolj zanimivega. Si privoščili enodnevni izlet ali kar kratek dopust, na primer. Če vam je zmanjkalo idej, je tu nekaj predlogov.

TERMALNO DOŽIVETJE

Zagotovo se boste vsi v veliki meri sprostili, če se boste odpravili do termalnih kopališč. Številna kopališča ponujajo tudi bazene in delavnice za otroke, kjer bo poskrbljeno za njihovo animacijo. Prav tako pa hoteli po navadi ponujajo celo pestro dogajanje, poskrbljeno pa je tudi za številne delavnice.

KOČA PRI ČAROVNICI

Kilometer od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer mali in veliki obiskovalci vstopijo v svet pravljic in spet spoznajo Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like. Dežela pravljic in domišljije je odprta vsak dan, od jutra do večera.

ADRENALINSKI ZIPLINE

Planica je trenutno še brez snežne odeje, a zato nič manj zanimiva. Najpogumnejši se lahko v Nordijskem centru Planica spustite po jeklenici, sicer pa je jesenski čas najlepši za obisk gora ali kolesarske izlete. Ali pa obiščite posestvo Sončni raj, ki se ponaša z najdaljšo zipline progo na Štajerskem. Njihova posebnost je zipline Čebelji let, ki ponazarja let čebel iz ogromnega panja, ki so ga postavili prav za ta namen.

JAHANJE KONJIČKOV

Veliko otrok si nadvse želi jahati konje. Znano je tudi, da se otroci jahati naučijo veliko lažje kot odrasli, saj še nimajo razvitih slabih navad in negativnih misli, ki bi jih ovirale pri učenju. Če so tudi vaši otroci navdušeni nad poniji in konji, jim željo uresničite, saj je v Sloveniji veliko konjeniških in jahalnih klubov, ki omogočajo vodeno in varno seznanjanje s konji in ježo.