Zgodbe ogoljufanih turistov

»Ko sem se vrnila s plavanja, sem na mizi pred hčerko opazila jastoga in račun za 350 evrov«

E. J.
10. 8. 2022, 15.25
Posodobljeno: 10. 8. 2022, 16.00
Deli članek:

Na stotine turistov je na Trip Advisorju delilo svoje slabe izkušnje z restavracijo na Mikonosu, izbrali smo tiste, ki spadajo v rubriko ’saj ni res, pa je’.

Facebook
Za jastoga na sliki naj bi plačali 1500 evrov, je zapisala ena od obiskovalk; druga je poročala, da so manjšega brez naročila postregli njenemu otroku, ki jo je čakal v restavraciji, medtem ko je plavala, priložili pa so račun za 350 evrov.

Več sto turistov je na Trip Advisorju delilo svoje neprijetne izkušnje z restavracijo na grškem Mikonosu in njenimi natakarji.

Facebook
Restavracija na Mikonosu je skoraj vsako leto v medijih zaradi nezadovoljnih turistov.

Zadnja žrtev razvpite prevarantske restavracije na grškem otoku Mikonos je postal par iz New Jerseyja, potem ko so jima za krožnik ostrig, dve pivi in ​​dva martinija zaračunali 560 dolarjev. Theodora McCormick, 50-letna odvetnica iz New Jerseyja, je povedala, da sta z možem prejela račun v vrednosti 557 dolarjev za ducat ostrig in štiri pijače v baru DK Oyster. Dodala je še, da so hrano naročili iz vljudnosti, ko so se na kratko ustavili, da bi poklicali taksi. Ko sta se pritožila nad računom, ju je obkrožilo več zastrašujoče velikih natakarjev in stali so okoli njih, dokler nista la v plačilo, je odvetnica povedala za The Sun. Pričakovala je, da bo plačala približno 250 dolarjev za pijačo in hrano, vendar je postala le še ena v dolgi vrsti nesrečnih turistov, ki so postali žrtev te prevarantske restavracije.

Facebook
Ponujajo pogled na morje, za limonado pa vam bodo zaračunali 50 evrov - a kot pravijo turisti, limonada ni okusna.

Vse je pisalo v grščini, katere Kanadčan ne govori

Svojo neprijetno izkušnjo s to restavracijo, ki sta jo obiskala na grškem poročnem potovanju, sta delila tudi mladoporočenca iz Kanade, oba 30-letna Alex in Lindsay Breen. Prisiljena sta bila plačati račun v višini 410 dolarjev, Lindsay pa je povedala, da sta nejeverno gledala račun, saj jima je osebje restavracije dalo menije, na katerih niso bile navedene cene. Natakar jima prav tako ni izdal računa za njuno mizo, temveč so ga odpeljali v zadnjo sobo, da bi plačal, in ko je prosil za pojasnilo, so mu pokazali zaslon računalnika, na katerem je vse pisalo v grščini, katere Kanadčan ne govori. Lindsay je rekla, da je njen mož na koncu poravnal račun brez prepira, ker se je želel izogniti konfliktu. "Vsekakor se je počutil prestrašenega," je dodala.

Trip Adviser
Pivo strežejo v takšnih ogromnih kozarcih, cene menda niso zapisane v menijih.

Saj ni res, pa je 

Nekaj ​​ocen pa je za rubriko ’saj ni res, pa je’, način poslovanja te restavracije pa je morda najbolje opisal eden od britanskih turistov, ki so tja prišli na pijačo s svojo hčerkico. "Šla sem se kopat in ko sem se vrnila, sem imela kaj videti. Pred otrokom so bile testenine z jastogom in račun 350 evrov. Neverjetno," je zapisala turistka.Drugi turist se je pritožil, da je za limonado moral plačati 50 evrov, poleg tega pa je bila 'nepitna', je zapisal.

"Zgodbe turistov o njihovih izkušnjah v tej restavraciji so grozljive in sočustvujemo z vsemi, ki so bili prizadeti. Takšne zgodbe resnično poudarjajo, kako uporaben vir je Trip Advisor za popotnike, ki iščejo navodila, kaj obiskati in katerih mest se izogibajte. Izkušnje drugih obiskovalcev iz prve roke so neprecenljiv vpogled v to, kaj lahko tam pričakujete. Ocene te restavracije govorijo same zase,« je ta primer komentiral tiskovni predstavnik Trip Advisorja.

Kljub lastnikovemu vztrajanju, da so za negativne izkušnje krive stranke, pa zakoncaMcCormick in Breensnista edini par, ki se pritožuje nad omenjeno restavracijo – že en pogled na stran Trip Advisorja razkrije množico jeznih strank, ki so opisale podobne izkušnje.

"Popolna in še enkrat popolna prevara. Zelo agresivno osebje, restavracija, ki jo vodijo tatovi in ​​mafijci. Zastrupil sem se, ko sem tam jedel prejšnji teden. Precenjena restavracija, ki jo vodi prevarant Dimitris Kalamaras. Takšne restavracije dajejo Grčiji slab glas. Sram vas bodi, in tebe in tvoje starše,« se je glasila ena od ocen.

Trip Adviser
Dimitris Kalamaras, lastnik razvpite restavracije pravi, da se pritožujejo le 'razvajeni influencerji'.

Lastnik se brani: to so influencerji, ki iščejo zastonj obroke

Dimitris Kalamaras, lastnik razvpite restavracije, se je po objavi zgodbe branil. "Ta oseba, ki si skuša ustvariti ime z objavljanjem na Instagramu pod imenom Lindsay Breen, laže. Trdi, da je 'večkrat vprašala za cenik koktajlov' in dodaja, da se je 'zdelo, kot da ji ga ni želel dati. Vplivnica, ki je očitno izkušena na potovanjih in se preživlja s svojimi izkušnjami po svetu, je naredila tisto, česar večina zdravorazumskih odraslih ne bi naredila – naročila je pijačo in hrano od natakarja, ki ji ni hotel dati menija,« pravi Kalamaras. Vztrajal je tudi, da njegovo osebje obiskovalcem restavracije vedno zagotovi menije. Dodal je, da restavracija ni dolžna zagotoviti, da vsak gost opravi osnovno analizo jedilnika, če že skrbi za svoj proračun. "Vodja restavracije jim lahko pomaga, preden naročijo in zaužijejo, ne pa v trenutku, ko od njih zahtevajo plačilo za zaužito. Ne morejo vsakega, ki vstopi v restavracijo, ustaviti in mu razložiti takšno prakso," je še povedal.

Lastnika obtožujejo tudi dvigovanja cen, on pa jim pravi, da so le 'vplivneži, ki iščejo zastonj obroke'. Meni, da obiskovalci ne bi smeli prihajati v njegovo restavracijo, če za to nimajo proračuna, Lindsay pa je označil za 'wannabe slavno vplivnico', kljub temu, da njeni profili na družbenih omrežjih sploh niso javni.

Izdano opozorilo

Trip Advisor je na stran z ocenami restavracije celo dal opozorilo, ki se glasi: "Trip Advisor je seznanjen z nedavnim medijskim poročanjem ali dogodki v zvezi s to restavracijo, kar se ne bo odražalo v ocenah na tej strani. Zato bi morda želeli poiskati dodatne informacije o tej restavraciji, če načrtujete potovanje tja."
Trenutno je 339 ocen restavracijo ocenilo kot "odlično", medtem ko jo je 676 ocenilo kot "grozno". Dvainpetdeset ocen je restavracijo ocenilo kot 'zelo dobro', 20 jih je restavracijo ocenilo kot 'povprečno', 33 pa kot 'slabo', so še zapisali na portalu Jutranji list.