V cirkusu

FOTO: Srečo je ulovila, ko si je pustila rasti brado

R.T.
9. 8. 2022, 21.38
Posodobljeno: 9. 8. 2022, 21.43
Deli članek:

30-letna Dakota Cooke si je več let dvakrat na dan brila kocine po obrazu. Zdaj ima tega dovolj.

Instagram
Dakota Cooke ponosno nosi brado.

Dlake po obrazu so ji začele poganjati pri trinajstih letih. Kakšna nadloga za najstnico! Dvakrat dnevno se je brila, vsak teden hodila na voskanje, ob tem pa je zapadla še v anksioznost. Zavila je k zdravniku, opravili so različne teste, a odločilnega vzroka za poganjanje dlak po obrazu niso odkrili. Zdravniki se nagibajo k tezi, da ji nadledvična žleza proizvaja prekomerno količino moškega spolnega hormona testosterona.

Po letih sekiranja in skrivanja dlak je nastopil prelom. Leta 2015 se je pogovarjala s prijateljico, ki dela v cirkusu. In takrat si je Dakota, ki je kasneje postala nebinarna oseba, sebe prvič zamislila v cirkusu. »Želim si, da bi si preprosto pustila brado in se ti pridružila,« se danes spominja svojih besed. »Zakaj se ne,« ji je odvrnila prijateljica in njena usoda je bila zapečatena.

Dakota si je pustila brado, najprej jo je motila, sčasoma pa se je navadila, tudi začudeni pogledi mimoidočih jo ne ganejo več. Zdaj z veseljem nastopa v cirkusu, svoje prigode pa obeležuje tudi na Instagramu in TikToku.