Vznemirljive ideje

Ni vseeno, kako je zavito vaše darilo za praznike

Mare Koren
1. 1. 2022, 07.00
Deli članek:

Tudi najskromnejše darilo bo seglo globoko do srca, če ga boste zavili z ljubeznijo in pozornostjo. Idej je mnogo, mi pa vam ponujamo nekaj namigov, ki bodo v vas vzbudili še dodatne navdihe.

ARHIV
Tako zavita darila bodo zagotovo navdušila najmlajše.

Naj bo letos drugače. Kaj če bi letos za spremembo namesto darilnih vrečk darila, ki ste jih kupili, zavili kar sami? Zagotavljamo vam, da boste dosegli veliko večji učinek. Zraven tega pa še tisto drobno vznemirjenje, ki se poraja ob odpiranju novoletnih daril.

PREPROSTO, A IZVIRNO

Odločite se lahko za bel papir, ki ga sami poslikate z božičnimi okraski. Svetujemo vam, da uporabite velikost listov A3, v trgovinah s hobi programom pa vam bodo ponudili tudi tanjši, povoščen navaden papir za zavijanje. Naredite žige iz krompirja. Krompir prerežite na pol in iz sredine oblikujte zamišljen lik. Pobarvajte z akrilnimi barvami in odtisnite. Pustite, da se papir dobro posuši, šele nato vanj zavijte darilo. Zavežite z različnimi vrvicami (trak za zavijanje, rafija, juta), vmes okrasite z različnimi zimzelenimi vejicami in nastavite pod smrečico.

BOŽIČKOVA OBLEKA

Za izvirno, a zelo preprosto darilo boste potrebovali rdeč ovojni papir, črn trak in nekaj zlatega papirja. Darilo previdno zavijte v rdeč ovojni papir. Iz zlatega papirja izrežite pravokotnik, ki naj bo širši od traku za dva centimetra. Na vsaki strani zarežite po dolžini pol centimetra od roba z nožem olfa odprtino v širini črnega traku. Zlato manšeto zdaj napeljite skozi trak in okrasite darilo. 

NOVOLETNE KROGLICE

Darila ovijte v nevtralne barve in jim dodajte še trakove nevtralnih barv. Vse skupaj pa popestrite z novoletnimi kroglicami.

IZVIRNI DODATKI

Ovojni papir poslikajte z avtomobili, notami in drugimi motivi, ki se bodo dopolnjevali z vrvico (kot na sliki). Dodajte smrečice, snežake, mini darilca in drugo okrasitev ter presenetite z izvirnostjo.