potrošnja

VIDEO: To so količine hrane, ki jih stran mečejo velike trgovine

R.T.
18. 10. 2021, 20.26
Posodobljeno: 18. 10. 2021, 20.26
Deli članek:

Priljubljena vplivnica je razkrila obseg hrane, ki jo stran vrže ena poslovalnica v franšizi trgovin s prehrano.

TikTok (@dumpsterdivingfreegan)
To še niti ni vse ...

Priljubljena uporabnica družbenega omrežja TikTok je razkrila, koliko hrane lahko stran vrže le ena poslovalnica znamenite ameriške trgovinske verige Whole Foods.

Uporabnica Dumpster Diving Freegan je pobrskala po smetnjaku za eno izmed poslovalnic na neznani lokaciji in našla skoraj 100 štruc kruha, ki so ležale v košu, čeprav njihov rok trajanja še sploh ni potekel.

“Vse, kar sem našla, je bilo še vsaj dva dni pred iztekom roka trajanja. Z lahkoto bi te izdelke donirali, zmrznili ali pa jih dali pomoči potrebnim,” je zapisala ob video posnetku, ki si ga je ogledalo že 190.000 ljudi.

“Resnično, to ni v redu,” reče zgrožena mladenka.

Poleg kruha je v smetnjakih našla še olivno olje, torto, hrano za dojenčke, čaj in celo toaletni papir, izdelek, ki se res težko pokvari.

Večino izdelkov je uspela rešiti pred smetarskim tovornjakom, ker pa sama ne bo mogla porabiti takšne količine hrane, jo je podarila zavetiščem za brezdomce.

In a second part of the video, Dumpster Diving Freegan shows the more than $500 worth of items she retrieved from the dumpster, including chocolate cake, tea, reusable cups and baby food.