Zanimivosti

Kakšna je resnica o aplikacijah na telefonih Huawei?

Oglasno sporočilo
18. 10. 2021, 18.46
Posodobljeno: 18. 10. 2021, 19.03
Deli članek:

V zadnjih letih se je Huawei uveljavil na evropskem trgu potrošniške elektronike in postal eden najboljših ponudnikov pametnih telefonov. Toda za razliko od drugih, je storil korak naprej s predstavitvijo svoje uradne trgovine z aplikacijami AppGallery.

Pri tem so se morali soočiti z zahtevnim izzivom. Potrebovali so aplikacije, zlasti dobre in najbolj priljubljene. Kljub temu da so v Evropi začeli od začetka, ni trajalo dolgo, da so ujeli priključek z drugimi ponudniki trgovin. Nenazadnje ima Huawei devetletne izkušnje pri gradnji trgovine z aplikacijami na Kitajskem.

Od tedaj je minilo manj kot dve leti, natančneje 18 mesecev, zato je čas za razbitje mitov v povezavi s trgovino AppGallery.

1) Ni dovolj aplikacij? Daleč od tega.

V trgovini AppGallery najdete na tisoče aplikacij, vključno z vodilnimi globalnimi in lokalnimi aplikacijami. Huawei se je odločil dati poudarek na zagotavljanju tistega, kar si uporabniki najbolj želijo. Izbirajo lahko med več kot 141 tisoč aplikacij, prilagojenih delovanju v okolju mobilnih storitev HMS. Te predstavljajo le del vseh, ki so v trgovini na voljo, ter so hrkati na voljo tudi uporabnikom naprav, ki omejenih mobilnih storitev ne podpirajo.

2) Aplikacije, kot sta Facebook in Zoom, ne delujejo. To preprosto ni res.

Nekateri namreč trdijo, da naprave z mobilnimi storitvami HMS ne podpirajo in ne omogočajo dostopa do nekaterih globalno najbolj priljubljenih aplikacij. Uporabniki, ki bi na primer radi dostopali do Facebooka, Zooma ali WhatsAppa, lahko aplikacije za te storitve prenesejo iz povezave v trgovini AppGallery. Aplikacije Telegram, TikTok, Snapchat, Tinder in Microsoft Office pa so na voljo za prenos neposredno iz nje.

3) Lokalne aplikacije niso pomembne. Nasprotno, ravno te naredijo razliko.

Eden od temeljev Huaweievih strategij je zagotavljanje izboljšanih in ustreznejših lokalnih storitev. Do AppGallery imajo dostop uporabniki v več kot 170 državah po celem svetu in ti znajo ceniti lokalne aplikacije, ki so namenjene le njim – pri nas bodo uporabniki veseli aplikacij, kot so recimo VOYO, Moje Kartice, Tuš Klub, DRAJV in Urbana. Zaradi tega je Huawei sklenil partnerstva z lokalnimi razvijalci in ponudniki vsebin, ki poznajo lokalne zakonitosti in svoje uporabnike, ter lahko ponudijo prilagojene dodatne ugodnosti, ko so promocije, kuponi in brezplačna darila.

4) Manjkajo Googlove aplikacije. Huawei jih je nadomestil z lastnimi rešitvami.

Huawei je ustvaril vrsto lastnih aplikacij, ki so fantastična alternativa Googlovim. Huaweiev Brskalnik nudi enako gladko in brezhibno uporabniško izkušnjo, kot jo običajno povezujemo s Chromom. Na pametne telefone so že nameščeni zemljevidi Petal (Petal Maps), digitalni pomočnik, storitev varnega hranjenja fotografij, posnetkov, stikov in zapiskov v oblaku in denarnica za hranjenje kartic zvestobe, kuponov in drugih digitalnih ugodnosti. Huaweievi uporabniki se na dnevni bazi zanašajo na popolnoma delujoče in s funkcijami bogate aplikacije oziroma storitve, tudi, ko zgolj uporabijo Huaweiev odjemalec elektronske pošte za dostop do storitve Gmail.

5) Dostop do aplikacij je zapleten. Zato ga je Huawei poenostavil!

Huawei je zagotovil enotno vstopno točko za prenos in nameščanje aplikacij v trgovini AppGallery, ki vključuje tudi zmogljivo orodje za iskanje Petal (Petal Search). Mnogo uporabnih aplikacij pa je na naprave tovarniško nameščenih. Huawei prav tako neposredno sodeluje z razvijalci in ponudniki vsebin, da so povezave do aplikacij objavljene na njihovih spletnih straneh za nemoten in takojšen prenos.

6) Manjkajo globalne aplikacije pomembnih storitev. Pravzaprav obstajajo aplikacije za vse.

Ironija tega mita je, da zato, ker je Huawei podprl številne alternative za odmevne storitve, zdaj te postajajo ravno tako priljubljene. Ponudnik prevozov Bolt je odličen primer, saj zdaj tekmuje z Uberjem na ključnih trgih Evrope. Deezer je odlična alternativa pretočni storitvi Spotify, ki nudi kakovosten zvok po dostopnih cenah. Aplikacija je na voljo v trgovini AppGallery, kakor tudi aplikacija storitve Tidal.

Zemljevidi Petal so ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij. Huawei se je pri njenem razvoju povezal s ponudnikom zemljevidov podjetjem TomTom in številnimi lokalnimi ponudnikom vsebin, da bi zagotovil visoko natančnost vodenja in prikaza informacij.

7) Nekatere kategorije imajo malo uporabnih aplikacij. Huawei vanje vlaga dodatno energijo!

Zadnjih osemnajst mesecev je bilo napornih, saj se je Huawei osredotočil na ključne kategorije in zapolnitev vrzeli. Pri tem so dali prednost financam, navigaciji, zdravstvenim storitvam, športu in prometu. Vzemimo za primer samo finance. V trgovini AppGallery boste našli vse pomembnejše slovenske ponudnike bančnih in finančnih storitev.

Resnica je, da so aplikacije, ki si jih uporabniki najbolje želijo in imajo zanje največji pomen, na voljo v trgovini AppGallery ali pa so dostopne prek iskalnika Petal. Huawei je zato prepričan, da lahko zadosti potrebam po aplikacijah čisto vsakega uporabnika.

Novi pametni telefoni serije nova bodo predstavljeni že kmalu, natančneje 21. oktobra na Dunaju.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/