Zanimivosti

8 ur v pisarni? Ne, hvala!

Oglasno sporočilo
18. 10. 2021, 07.50
Posodobljeno: 19. 10. 2021, 11.33
Deli članek:

Vsi jo imamo … Skoraj jo je treba imeti. Službo, seveda! Ni pa nujno, da vsak dan od devetih do petih ždite v pisarni, če vam sedenje za računalnikom 8 ur nič kaj preveč ne diši. Ste se našli v tem opisu? Potem imamo popolno delovno mesto za vas!

Delo v pisarni ni zame

Ko pomislimo na službo, nas večina najprej pomisli na dolg 8-urni delovnik, na štiri stene in sedenje pred računalnikom. Tam nas čaka en kup elektronske pošte, zvonijo telefoni in večino delovnega časa samo presedimo. Od nepravilne drže za mizo se pojavijo bolečine v vratu in križu, z leti pa se nam zaradi modre svetlobe, ki seva iz ekranov, v katere gledamo praktično ves dan, slabša tudi vid.

Nič presenetljivega ni, da vedno pogosteje slišimo frazo: »Delo v pisarni preprosto ni zame!«

In s tem ni nič narobe. Obstajajo alternative, kjer imamo lahko več svobode, delo pa je tudi fizično bolj razgibano.

Si pravi za terensko delo?

Zamišljaj si delo na kolesu ali skuterju, kjer ves dan dihaš svež zrak in si sam mojster svojega časa. Svoboden, tudi, če si v avtu ali v kombiju, kjer tvoje razpoloženje dviga glasba na tvoji najljubši radijski postaji. Na poti se ustaviš in si privoščiš kavo za s seboj in se odpraviš dalje do ljudi, ki te vsakodnevno pričakujejo, te nagovarjajo, in ti zaupajo, ker si del dolgoletne in uspešne zgodbe Pošte Slovenije. Si se v opisu vloge pismonoše prepoznal? Vidiš prednosti tudi v dodatnih ugodnostih, ki so, poleg zagotovljene zaščitne opreme in delovne oprave, tudi zanesljivost službe in redno plačilo, izpopolnjevanje in usposabljanje, stimulativno nagrajevanje z dodatki k plači (kot so dodatek za neugodne vremenske vplive in na delovno dobo, regres, udeležba na dobičku) ter priložnost za osebni in poklicni razvoj oziroma napredovanje? Prijavi se oziroma nas kontaktiraj na zaposlitev@posta.si.

Če se ti je ob zgornjem opisu na obrazu narisal nasmešek, in iščeš službo, ki je poleg vsega navedenega še zanesljiva, je odgovor DA! Si pravi za terensko delo in mi ti predstavljamo poklic pismonoše, ki nudi vse zgoraj omenjene prednosti in še več.

Postani pismonoša!

Služba pismonoše – ali po domače poštarja – ti ponuja svobodo, dinamiko in zanesljivost. Pošta Slovenije v svojih vrstah išče nove zaposlene (m/ž), ki se najdejo v zgornjem opisu. V zagotovljeni in prepoznavni poštarski opravi se boš vsak dan podal na pot, ves čas boš v pogonu in v stiku z ljudmi, ki jim prinašaš težko pričakovane pakete. Nič pisarne zate! Nič sedenja pred računalnikom! Nič zapletenih tabel, dolgih elektronskih sporočil in slabe kave iz avtomata.

Sprejemanje, nakladanje, razkladanje, prevzemanje, prevažanje, dostavljanje … Pošiljk, seveda! One te bodo spremljale ves čas, sodelavci pa ravno toliko časa, da je vedno kratko in sladko, ko jih srečaš. Nikakor pa ob delu nisi sam, vedno je na voljo podporni mehanizem tvojih poštarskih kolegov, ki poskrbi za vsa tvoja vprašanja, potrebe in predloge.

Pridruži se več kot 6.000 zaposlenim, ki zaupajo Pošti Slovenije.

Kaj potrebuješ?

Strokovna izobrazba:

nižja poklicna izobrazba ali končana osnovna šola in pet let delovnih izkušenj.

Zahtevana znanja:

  • vozniški izpit B kategorije,
  • osnovno računalniško znanje,
  • osnovno znanje slovenskega jezika.

Priporočena znanja:

  • vozniški izpit A kategorije.

Zahtevana potrdila:

  • potrdilo o nekaznovanosti.

Psihofizične sposobnosti:

  • komunikativnost,
  • sposobnost dela s strankami,
  • motorična koordinacija,
  • popolnoma zdrava gibala,
  • urejenost,
  • razločen govor.

Dodatne informacije in prijave (m/ž) sprejemajo na: zaposlitev@posta.si.