"Push-up" vadba

S preprostimi vajami do pokončnih, čvrstih prsi

Tea Dečman
15. 8. 2021, 14.51
Deli članek:

Vse več žensk gre v želji po lepih prsih pod skalpel. A povsem nepotrebno, saj obstaja druga možnost, kako okrepiti, učvrstiti in celo nekoliko povečati zgornje obline – s telovadbo seveda!

Dreamstime
Večina žensk se sploh ne zaveda, da lahko k velikosti prsi v veliki meri prispeva telovadba.

Eden glavnih razlogov, zakaj se prsi začnejo povešati in izgubljati volumen, je ohlapnost spodaj ležečih mišic. Če niso čvrste, se začnejo posedati in z njimi tudi prsi. Večina žensk se sploh ne zaveda, da lahko k velikosti prsi v veliki meri prispeva telovadba. Nekatere vaje so kot »push-up« modrček. Že 15 minut telovadbe na dan je dovolj, za viden učinek pa potrebujete vsaj tri tedne. Vsekakor je vredno poskusiti, saj vas bo učinek navdušil. Pa oprema? Nič posebnega. Potrebujete le elastični trak ali ročno vzmet.

Dreamstime
10 ponovitev vsake vaje naredite v prvem tednu vadbe, nato pa 15 ponovitev.

Lok

Postavite se tako, kot bi hoteli z lokom streljati v tarčo. Le da namesto loka v rokah, ki so dvignjene v višini ramen, držite kovinsko vzmet. Leva roka naj bo iztegnjena, z desno pa napenjate in popuščate vzmet. Ponovite še na drugi strani.

Lok zadaj

Jekleno vzmet primite tako, da jo boste imeli za hrbtom, in sicer v višini zatilja. Raztezajte jo tako, da eno roko držite pri miru, z drugo pa potujete vstran. Če se le da, do točke, pri kateri je komolec popolnoma iztegnjen. Ponovite še na drugi strani.

Dvig

Pri tej vaji vzmet (lahko uporabite tudi elastični trak) na eni strani zataknete ob obe stopali. Noge naj bodo vzravnane in skupaj. Drugi konec vzmeti primete z obema rokama tako, da so dlani obrnjene navzdol. Roke nato potegnite k sebi, kolikor lahko, pri tem pa ostanite v hrbtu popolnoma vzravnani. Ko pridete do točke, ko začutite pekoče skelenje v rokah in prsnih mišicah, zdržite nekaj sekund. Nato se vrnite v izhodiščni položaj.

Do zvezd

Vzmet ali elastični trak spet primite tako, da bo za vašim hrbtom. Levo roko pokrčite v pravi kot, z desno roko pa raztezajte vzmet proti stropu, kot bi hoteli seči do zvezd. To je odlična vaja za krepitev prsnih mišic, pa tudi hrbta, ramenskega obroča in rok.