Nočna tura po Fužinskih planinah

Iskali so ga s helikopterjem, zjutraj pa je sam prišel do Planine Blato

G.G.
15. 8. 2021, 14.33
Posodobljeno: 15. 8. 2021, 17.24
Deli članek:

Včeraj pozno zvečer smo lahko na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje prebrali, da se je v planinah nad Bohinjem izgubil »pastir«.

PU Kranj
Iskali so ga po sicer čudovitih Fužinskih planinah.

Krenil naj bi na pot od Planine v Lazu (1560 nadmorske višine) do Planine Krstenice (1670 metrov). Ker ga ni bilo na določenem cilju, so njegovo izginotje prijavili policiji. Nemudoma je stekla reševalna akcija. Gorski reševalci so imeli zahtevno nalogo, ponoči pregledovati razgiban teren Fužinskih planin. Pogrešanega niso našli.

Danes zjutraj so si vsi oddahnili. Moški, nemara gre res za pastirja, je čil in zdrav po brezpotju prikorakal do Planine Blato, kjer ga je reševalna ekipa s vojaškim helikopterjem prepoznala in ustavila.

Kaj se je zgodilo? Moški je včeraj popoldne spremenil cilj in tega ni sporočil ljudem, ki so ga čakali na Krstenici, je uganko razložila kranjska policija.

Bohinj Lovers / Instagram
Možaka so čakali na Planina Krstenica, a je nenapovedano spremenil svoj itinerarij.

Da se ne bi v prihodnje zapravljalo davkoplačevalskega denarja za gorivo helikopterja, policisti žugajo s prstom in svetujejo: »Kadar spremenite cilj, to sporočite ljudem, ki vas na določeni točki ali doma čakajo. Če na območju ni signala ali se vam izprazni telefon, poskušajte najti drugo možnost čim prejšnjega obveščanja, čeprav je vedno najbolje, da ciljev ne menjate kar tako na pamet. Uporabljajte markirane planinske poti.«

PU Kranj
Iskanje je bilo upravičeno, pravijo na PU Kranj.