81-letnik

Italijanski Robinson Crusoe bo po 32 letih moral zapustiti svoj ljubi otok

L.K.
26. 4. 2021, 14.51
Posodobljeno: 26. 4. 2021, 14.52
Deli članek:

Italijan bo moral zapustiti otok, na katerem je živel več kot 30 let.

Profimedia
Rožnate plaže otoka Budelli

Pisalo se je leto 1989, ko se je danes 81-letni Mauro Morandi preselil na otok Budelli. Potem ko je lani dal vedeti, da ga lastniki otoka tam več nočejo, se mu je čas očitno res iztekel. »Odšel bom v upanju, da bodo Budelli tudi v prihodnje varovali, kot sem ga varoval 32 let,« je Morandi v nedeljo zapisal na Facebooku.

Nekdanji učitelj telovadbe se je sprva nameraval preseliti na enega od polinezijskih otokov, a je že na začetku svojega potovanja »naletel« na Budelli, katerega skrbnik je bil tik pred upokojitvijo. Morandi je ostal in ves ta čas skrbel za otok.

Ni pa bilo vse rožnato, kot so rožnate plaže tega otoka. Doletelo ga je kar nekaj groženj z izselitvijo, denimo lani, ko ga je predsednik narodnega parka, v katerega sodi Budelli, obtožil, da je na svojem domovanju, nekdanji radijski postaji iz druge svetovne vojne, izvajal nedovoljena dela.

Morandi se bo preselil v majhno stanovanje na bližnjem otoku La Maddalena. Peticijo, da bi lahko ostal na prvotnem otoku, je podpisalo več kot 70.000 ljudi.