Bari

V obsežni proti-mafijski operaciji italijanski policisti prijeli skoraj 100 ljudi

B.K.
26. 4. 2021, 14.43
Posodobljeno: 26. 4. 2021, 15.05
Deli članek:

Tožilci obravnavajo 147 oseb, domnevno povezanih z mafijsko družino Strisciuglio.

Pixabay/djedj
Karabinjerji

Italijanski karabinjerji, vojaška policija, ki ima pristojnosti tudi nad civilnim prebivalstvom, so danes izvedli obsežno policijsko akcijo, v kateri so pridržali skoraj 100 domnevnih članov organizirane kriminalne združbe. Operacija poimenovana “Vortice Maestrale” je potekala v južnem italijanskem mestu Bari, v njej pa so poleg karabinjerjev sodelovali tudi lokalni kriminalisti.

Tarča represivnega aparata je bila močna mafijska družina Strisciuglio, ki naj bi nadzorovala praktično vso kriminalno dejavnost na območju Barija.

V akciji je bilo pridržanih 96 oseb, še tri pa morajo na sojenje počakati v hišnem priporu. Vsi so obtoženi sodelovanja v kriminalni združbi, preprodaje prepovedanih drog, izsiljevanja, napadov, in nelegalne nošnje orožja. Tožilci samo v tem primeru obravnavajo skupno 147 osumljenih oseb.

Današnja akcija je sicer le zaključek skoraj šest let trajajoče preiskave, v kateri so preiskovalci podrobno dokumentirali delovanje mafijske družine, hierarhije znotraj organizacije in načine nadzora nad kriminalnimi dejanji.