Iskalna akcija

Maddie bi maja dopolnila 18 let, njena starša pa imata asa v rokavu

L.K.
26. 4. 2021, 13.24
Posodobljeno: 26. 4. 2021, 13.29
Deli članek:

Starša ne nameravata obupati, a se zavedata, da se bo preiskava nekega dne morala končati.

Profimedia
Kate in Gerry McCann jo še vedno iščeta.

Starša izginule britanske deklice Madeleine McCann še nista obupala; v primeru, da bi preiskovalci Scotland Yarda vrgli puško v koruzo, sta zbrala kar nekaj sredstev, s katerimi bi financirala nadaljevanje iskalne akcije.

Kot poročajo britanski mediji, sta Gerry in Kate McCann do zdaj zbrala skoraj 774.000 funtov, kar je približno 890.000 evrov. V finančnih dokumentih, ki so jih pridobili mediji na Otoku, je zapisano, da bo denar uporabljen za varno vrnitev hčerke njeni družini in temeljito preiskavo ugrabitve. Fond naj bi nadalje zagotovil, da bodo krivci identificirani, pravici pa zadoščeno. V primeru, da vse to meso postane, bodo denar, če ga bo kaj ostalo, namenili za preiskavo drugih primerov izginulih oseb.

Metropolitanska policija Madeleine še vedno obravnava kot izginulo osebo, o čemer sta bila njena starša tudi obveščena.

Ni dokazov

Zaenkrat se zdi le malo verjetno, da bodo za dekličino izginotje osumljenega Christiana Brücknerja dejansko česa obtožili, saj preiskovalci za to nimajo ustreznega dokaznega gradiva. Nemec, sicer obsojeni pedofil, trenutno zaradi posilstva prestaja zaporno kazen.

Nemški preiskovalci so prepričani, da bodo razrešili primer. A ne gojijo upanja, da je Madeleine še med živimi.

Verjameta v čudeže

Fond je dokaz, da se McCannova zavedata, da policijska preiskava ne more trajati v nedogled. Maddie, kot jo ljubkovalno imenujeta, je iz portugalskega letovišča Praia da Luz izginila 3. maja 2007. Ne bosta pa je nehala iskati.

Zakonca še vedno verjameta v čudeže. Maddie bi 12. maja dopolnila 18 let.