Nepogrešljive

Z elastikami do lažjega odpiranja kozarcev

Z.F.
22. 8. 2020, 11.24
Deli članek:

Elastike so sicer v našem domu še kako uporabne, pa vendar jih vedno težje najdemo. Teh je več vrst in velikosti, prav pa lahko pridejo v številnih situacijah, zato jih nikar ne zavrzite.

Dreamstime
Na pokrov steklenega kozarca ovijte nekaj elastik, s čimer bo odpiranje precej lažje.

Zagotovo si ob odpiranju predala s priborom, kjer se najde velikokrat tudi kaj drugega kot samo pribor, rečete, zakaj se v njem nabira še preostala krama. A vse, kar tja zaide, ni krama. Pogosto se tam skrivajo tudi elastike oziroma gumice, ki so v vašem domu še kako uporabne. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj preprostih nasvetov, kjer jih boste s pridom uporabili.

Pomoč pri pleskanju

Če si želite dnevno sobo popestriti z vzorci, lahko na ravno držalo navijete nekaj elastik, uporabite pa lahko tudi pleskarski valček. Najbolje bo, če bo pleskarski valjček iz mehke pene, v katerega se bodo elastike močno oprijele in tako poskrbele za unikaten odtis barve na vaši steni. V pomoč bodo tudi v primeru, ko niste porabili celotne barve ali laka. Takrat lahko z gumico, ki jo namestite na zunanjo stran embalaže, označite količino, ki vam je ostala.

Odpiraje konzerv

Elastike so nepogrešljive tudi pri odpiranju konzerv, steklenih kozarcev in druge embalaže. Če kozarcev ne morete odpreti, ovijte okoli pokrovčka nekaj gumic, s čimer boste preprečili drsenje, kozarec pa boste lažje odprli. Pri odpiranju konzerv vam bodo elastike služile kot opora pri odpiranju in zaščita pred urezninami.

Električni kabli

Je vaš dom prepreden z električnimi kabli? Po navadi povzročajo precej nevšečnosti v dnevnih prostorih, kjer se zraven televizije nahaja še kabel za modem oziroma kabelsko televizijo in druge naprave, kot so igralne konzole, DVD-predvajalniki ... Da bi preprečili zapletanje in nabiranje prahu, ki se nato v kosmih vali iz kotov, kable spnite z elastiko. Tako boste preprečili njihovo zapletanje in poskrbeli za urejene priključke ter izboljšali videz.