satanistični tempelj

V ZDA štipendije ponujajo tudi satanisti

R.T.
27. 7. 2020, 12.46
Posodobljeno: 27. 7. 2020, 12.54
Deli članek:

Ameriška verska organizacija Satanistični tempelj ponuja kar dve univerzitetni štipendiji. Štipendisti ne rabijo biti člani njihove cerkve

Dreamstime
Fotografija je simbolična.

Ameriški študenti, ki so jim blizu "stanistične vrednote", lahko kandidirajo za eno izmed dveh ponujenih štipendij, ki jih bo financirala ameriška verska organizacija Satanistični tempelj.

Kandidati morajo v prijavi odgovoriti na dve vprašanji. Pri prvem morajo navesti katere osebne vrednote so v skladu z namenom in vrednotami Templja, pri drugem pa morajo opisati kateri učitelj jim je doslej prizadejal največ hudega, jih najbolj ponižal in v njih vzbudil sovraštvo do šole in izobraževanja.

Vodstvo Templja je ob tem razložilo pomen drugega vprašanja: "Obvezen šolski sistem v nasprotju z našimi prepričanji krši temeljne državljanske pravice učencev in jim nalaga podreditev avtoriteti. Zagovorniki šol pogosto slavijo tiste redke učitelje, ki učence podpirajo. To je nepošteno, saj so tovrstni učitelji anomalije. Veliko pogostejši so učitelji, ki nasilno uporabljajo svojo moč in so naravnost kruti. Takšni učitelji učencem pogosto prizadejajo vseživljenjske psihološke brazgotine. Vsi imajo grozljive zgodbe o učiteljih, vendar to jemljemo kot samoumevno. Satanistični tempelj želi opozoriti na to in na druge težave v šolstvu. Nasprotovanje Templja tiranskim konstruktom je bistveno in temeljno."

Študenti, ki bi se želeli šolati na račun satanistov ne rabijo biti člani njihove cerkve.