Francoski proizvajalec luksuznih avtomobilov Bugatti, je prvič po letu 1931 na trg ponudil električni avtomobil. Gre za miniaturno različico legendarnega modela Type 56, ki so ga poimenovali Baby II. Tako je. Gre za električni avtomobil namenjen otrokom.

75 odstotkov manjša replika avtomobila iz tritdesetih let preteklega stoletja je namenjena otrokom bogatašev, zanjo pa bo potrebno odšteti vsaj 30.000 evrov, kolikor pride osnovni model. Ta ima baterijo kapacitete 1,4 kWh in 1,3 konjske moči.

Proti doplačilu je mogoče avtomobil nadgraditi. Nadgradnje so sicer namenjene odraslim, saj se lahko ti prav tako posedejo v miniaturno repliko. Osnovna verzija nadgradnje za odrasle zmore 5,8 konjskih moči in maksimalno hitrost 48 kilometrov na uro, luskuzna verzija pa se ponaša z 2,8kWh baterijo, 13,4 konjskimi močmi in maksimalno hitrostjo 68 kilometrov na uro. Ta verzija stane kar 68.000 evrov. Baterija zmore avtomobil napajati za med 24 in 50 kilometri razdalje.

Luksuzni proizvajalec bo sicer proizvedel le 500 tovrstnih miniaturnih avtomobilčkov. Te je bilo potrebno naročiti vnaprej. A zaradi pandemije novega koronavirusa si je nekaj kupcev premislilo in zato je na voljo še nekaj modelov.