Zanimivosti

Računovodsko, finančno in poslovno svetovanje

Oglasno sporočilo
27. 7. 2020, 12.11
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 12.17
Deli članek:

Podjetja pri svojem poslovanju večkrat naletijo na izzive, ki lahko tudi resno ogrozijo njihov obstoj. V takih primerih je nujno, da se obrnejo po nasvet k preverjenim strokovnjakom, ki jim bodo s svojim znanjem in izkušnjami lahko pomagali pri stabilnem in učinkovitem poslovanju.

Davčno svetovanje

Pri davčnem svetovanju vam svetovalec lahko pomaga pri optimizaciji davčnega poslovanja. Z obsežnejšim davčnim pregledom vašega poslovanja, poskrbi, da se vaše davčne obveznosti zmanjšajo na minimum in plačate le toliko davka kot je potrebno. S pomočjo svetovalca boste pridobili celovito davčno rešitev z njenimi finančnimi in pravnimi učinki, si znižali davčno tveganje in odpravili davčne napake iz preteklosti. V kolikor poslujete tudi s tujino, zaupajte svetovanje strokovnjakom, ki se ukvarjajo z vsemi vrstami davkov in prispevkov tudi v mednarodnem prostoru.

Finančno svetovanje

V povezavi z računovodstvom in davki, je finančno svetovanje najpomembnejše pri sprejemanju poslovnih odločitev. Finančno svetovanje obsega naslednja področja svetovanja:

-        Dolžniško financiranje

-        Pridobivanje lastniških in ostalih virov financiranja

-        Finančno in poslovno prestrukturiranje družbe

-        Finančni skrbni pregled poslovanja

-        Pregled poslovanja za posojilodajalce

-        Izdelavo poslovnega in finančnega načrta

-        Optimizacija stroškov

Finančni svetovalec vam bo svetoval glede na vaš primer in našel najboljšo rešitev za učinkovito poslovanje ali dosego določenega cilja.

Računovodsko svetovanje

Vsako podjetje ali podjetnik potrebuje dobro računovodstvo. Računovodja pripravlja kakovostne in uporabne informacije na podlagi katerih lahko sprejemate poslovne odločitve. Če vodite poslovne knjige sami, včasih potrebujete le posvet o optimalni računovodski in davčni rešitvi. Takrat je priporočljivo, da se obrnete na zunanjega strokovnjaka s področja računovodstva. Ta vam lahko pripravi tudi sestavo zaključnega računa ali vam je stalno v oporo pri vašem lastnem računovodstvu, ko naletite na težave pri knjiženju ali potrebujete pomoč pri sestavi zaključnega računa.

Situacije in področja, kjer potrebujete svetovanje so različne, vendar je pomembno, da lahko vaš primer obravnavajo tudi celostno, z ekipo s strokovnim znanjem in izkušnjami s področij: davčnega, pravnega, računovodskega in poslovno finančnega svetovanja. Tako boste skupaj lažje našli najboljšo rešitev za vaš primer.