VAZELIN

Ukrotite obrvi, poudarite lička

T.D.
4. 7. 2020, 16.03
Deli članek:

Vse več lepotnih strokovnjakov se zanaša na njegovo pomoč. Vazelin na primer ukroti naelektrene lase ter štrleče trepalnice in obrvi. Možnosti uporabe so skoraj neskončne.

Revija Zvezde
Malce vazelina na laseh poskrbi, da pričeska bolje obstane, saj petrolat zavre statično elektriko.

Vazelin zmore ukrotiti štrleče, naelektrene lase in dlake; na lase ga lahko nanesemo le malo, pa bo pričeska bolje obstala, saj petrolat zavre statično elektriko. Pri nanosu vazelina na lase je sicer dobro biti skromen; mazivo je namreč gosto, bogato in lahko na laseh hitro ustvari obtežilni film, česar pa seveda nočete. A po drugi strani ga lahko uporabite kot nadomestek nekaterih specialnih ličil.

Ugoden osvetljevalec in bleščilo

Vazelin v tanki plasti nanesite na ličnice ali srednji del zgornje ustnice. Poskrbel bo, da se bo svetloba odbijala in tako vizualno pomladila vašo kožo. Ličenje očesnih vek v tako imenovanem wet look slogu (učinek mokrega videza) je nekaj posebnega. Z malce vazelina na vekah dosežete želeni sijoč učinek brez vsakršnega dodatnega truda.

Pri barvanju las in nohtov

Poleg šminke vam ni treba kupovati ujemajočega rdečila za lica, saj ga lahko zmešate sami. Potrebujete le malce šminke in vazelina – pa je najboljše kremno senčilo za lica nared.

Ostanki laka na koži okoli nohtov so po manikiri nekaj običajnega, a jih lahko preprosto preprečite z uporabo vazelina. Tega nanesite na okolico nohta še pred lakiranjem. Podobno je pri barvanju las – vsak, ki se barva doma, ve, da se še prehitro nehote obarvajo tudi predeli ušes, čela in vratu. Da bi to preprečili, na te predele nanesite tanko plast vazelina in pazite, da ne pride v stik z lasmi, sicer se nanje barva ne bo prijela.

Za obrvi in trepalnice

Obstajajo posebni geli za urejanje obrvi, a v resnici jih ne potrebujete. Malce vazelina – in že bodo vaše obrvi lepo oblikovane. Ob uporabi vazelina vam bo šlo tudi odstranjevanje umetnih trepalnic gladko od rok; le nekaj ga je treba nanesti na rob trepalnic. In še majhen trik, da vam umetnih trepalnic in maskare ne bo treba uporabljati vsak dan: tudi naravne trepalnice lahko uredite z vazelinom. Malo ga nanesite na krtačko za trepalnice in jih počešite; podaril jim bo polnost in sijaj.