Vse tri nenaključno omenjene izzive lahko hitro in preprosto rešite zgolj z eno sestavino, ki je v vaši kuhinji in jo zagotovo često uporabljate tako za pripravo zajtrka kot pri peki na žaru. Veste, o čem govorimo? O jedilnem olju. Le redko se spomnimo, da bi jedilno olje uporabili drugače kot za kuhanje, in edino, kar nam ob mislih na olje pade na pamet, je lepljiva in mastna plastenka. Spremenimo mnenje in spoznajmo, kako ga še lahko uporabimo.

Odstranite barvo za lase in lak za nohte

Odličen trik, s katerim bo ostala vaša koža čista, barva, ki jo nanašate na lase ali na nohte, pa bo točno tam, kjer mora biti. Vse, kar morate storiti, je, da si pred začetkom nanašanja barve nanesete kanček jedilnega olja in dobro vtrete v kožo. Tako boste preprečili, da bi se na to mesto vtrla barva za lase. Enako naredite pred lakiranjem nohtov. Nekaj jedilnega olja namažite na obnohtno kožico. Olje bo kožo zmehčalo, zato boste z lahkoto odstranili tudi odvečno kožo, ki običajno poraste noht, prav tako pa laku preprečilo, da bi se obdržal na koži.

Stenske barve

Če ste po pleskanju sten ugotovili, da je barva našla pot tudi na vaš parket, pohištvo in vašo kožo, preizkusite naslednji trik. Pustite, da se barva dobro posuši, nato pa na papirnato brisačo nanesite nekaj olja in nežno podrgnite po barvi, ki se je znašla na parketu in pohištvu. Nekateri tudi menijo, da boste barvo precej hitreje odstranili s kože, če jo boste poskušali odstraniti s pomočjo jedilnega olja.

Med in marmelada

Sladke radosti vsakega dobrega jutra, mar ne? A sladkosti lahko precej hitro minejo, ko za dobro jutro primete lepljiv kozarec medu oziroma marmelade. Tak kozarec je za nameček še težko odpreti. A poznamo rešitev. Kanček rastlinskega olja vtrite v rob kozarca in pokrova, tako boste precej lažje odpirali kozarce, ki se zaradi sladkobe ne bodo zlepili.