Solo

Zakaj smo včasih sami sebi najboljši sopotnik?

T.D.
23. 2. 2020, 21.02
Deli članek:

Potovati v družbi je sicer zabavno, varneje, dostikrat tudi ceneje, a potovati sam je izkušnja, ki odpira popolnoma nove razsežnosti.

Profimedia
Odprite srce in se otresite raznih predsodkov in zadržkov v slogu, kaj si bo kdo mislil o vas.

Priznajte, najti potovalnega prijatelja ni lahko. Še najboljši prijatelj ali partner se lahko na potovanju spremeni v najhujšega sovražnika. Sploh če imata različna zanimanja. Če potujete sami, ste neodvisni. Določate si urnik, ko ste lačni, zavijete v najbližjo restavracijo, če se radi izgubljate po muzejih, lahko v njih preživite ure. Sami ste gospodar svojega časa, ki ga prilagajte le svojemu trenutnemu razpoloženju in potrebam.

Novi obrazi

Ko potuješ sam, se hitreje sprostiš med neznanci. Že zaradi tega, ker je včasih koga treba vprašati za pot ali prositi za nasvet. Ljudje smo vendarle družabna bitja in solistična potovanja so idealna za navezovanje novih stikov. Odprite srce in se otresite raznih predsodkov in zadržkov v slogu, kaj si bo kdo mislil o vas. Navsezadnje smo vsi samo ljudje, zato na potovanju pozabite na sramežljivost.

Spoznali boste samega sebe

Ni lepšega občutka, kot ko ugotovite, da lahko brez mobilne aplikacije najdete pot do hotela ali obvladate navidez neobvladljiv sistem podzemne železnice. 

Biti sam, a ne osamljen, in dejansko uživati v lastni družbi ni vedno preprosto. A potovanje vas bo prisililo, da boste samemu sebi bolj prisluhnili in zaupali lastni intuiciji. Misli bodo postale glasnejše, saj ob vas ne bo nikogar, ki bi mu jih tisti trenutek zaupali, razen kakšnega neznanca na vlaku, kar je včasih še lažje. Trenutki tišine, še posebno v kakšnem skritem kotičku narave, ki bo čakal le vas, bodo postali neprecenljivo darilo, da se zazrete vase in razmislite, kdo ste in kam greste.

Dvig samozavesti

Ni lepšega občutka, kot ko ugotovite, da lahko brez mobilne aplikacije in pametnih naprav najdete pot do hotela (tudi z njimi ni slabo, a raje poskusite brez) ali obvladate navidez neobvladljiv sistem podzemne železnice. Ugotovite tudi, da vaše znanje tujih jezikov le ni tako slabo, kot ste sprva mislili. Postanete samostojnejšii, kar je več kot zadosten razlog, da hodite po svetu ponosno in z dvignjeno glavo. Priznajte si, potovati sam od vas vendarle zahteva malce poguma. ***Pps: Našli boste novega prijatelja – sebe. Številka: le 1 osebo potrebujete, da greste, kamorkoli si zaželite; in to ste vi sami. POUDAREK: Odprite srce in se otresite raznih predsodkov in zadržkov v slogu, kaj si bo kdo mislil o vas. CITAT: Biti sam, a ne osamljen, in dejansko uživati v lastni družbi ni vedno preprosto. RDEČ OKVIR: SAMOZAVEST SIV OKVIR: Prednost VAŠ URNIK Če potujete sami, ste neodvisni. Sami ste gospodar svojega časa, ki ga prilagajte le svojemu trenutnemu razpoloženju in potrebam.***