KAM NAJ DAM?

Tudi vašemu domu primanjkuje prostora?

Z.F.
22. 2. 2020, 18.00
Deli članek:

Se tudi vi srečujete s pomanjkanjem prostora v svojem domu? Ah, ko bi vsaj imeli še kak kotiček, kamor bi lahko na hitro skrili in pospravili to in ono …

Dreamstime
Ne pozabite na plastične škatle, ki jih lahko shranite pod posteljo ali na vrh omare.

Žal je skoraj vedno tako, da nam ne glede na velikost stanovanja začne manjkati še kak kvadratni meter površine, ki bi ga izkoristili za shrambo spominkov, čistil, kuhinjske posode, ozimnice … Trika, da bi povečali stanovanje, še nismo izumili, imamo pa za vas nekaj uporabnih nasvetov, kako izkoristiti vsak kotiček doma.

ENOSOBNO STANOVANJE?

V enosobnih stanovanjih je nekaj prihranjenega prostora veliko olajšanje, ki ga lahko pridobite z iznajdljivimi potezami. Namesto velike postelje si omislite raje udoben in raztegljiv kavč. Ta bo uporaben z več vidikov hkrati. Čez dan vam služi kot del dnevne sobe, od koder si boste ogledali najljubšo oddajo v družbi prijateljev, v miru prebrali knjigo ali si zgolj malce odpočili, medtem ko ga boste zvečer raztegnili v udobno posteljo.

Dreamstime
Poličke v kopalnici bodo poskrbele, da bodo vse stvari v njej našle svoje mesto. Uporabno, kajne?

PLASTIČNE ŠKATLE

Prostor lahko ločite tudi z mehko pregrado. Namesto stene si omislite zavese in tako dnevni prostor preprosto ločite od spalnice. 

Na plastične posode po navadi pomislimo, ko želimo shraniti hrano, le redko pa se spomnimo nanje, ko želimo pospraviti denimo zimska oblačila, igrače in druge predmete. V bolje založenih trgovinah s pohištvom lahko kupite velike plastične posode, ki jih shranite pod posteljo ali na vrh omare. Na predmetih se tako ne bo nabiral prah, medtem ko bodo čakali na ponovno uporabo. Izjemno dekorativni in priročni so za shranjevanje letne posteljnine, zimskih oblačil, igrač, božične dekoracije in še bi lahko naštevali.

KOPALNICA

Kopalnice so načeloma majhne, v njih pa zmeraj zmanjka prostora za shranjevanje čistil, pralnih praškov, mehčalcev in brisač. V predal pod umivalnikom ne gre vsega natlačiti, kaj lahko še naredite? Omislite si omarice na višini ali zgolj police, kamor lahko postavite lične košarice. Omarico lahko namestite nad stranišče, kamor shranite toaletni papir in čistila, na police, ki jih boste namestili nad umivalnik, pa shranite brisače, izdelke za osebno higieno in druge potrebščine. Ne pozabite tudi na kovinske poličke, ki jih lahko namestite v kot ob kopalni kadi oziroma tušu. Tako bo gel za tuširanje in šampon zmeraj na dosegu roke, kopalnica pa bo videti precej bolj urejena.