Vadba z lastno težo

Počepnimo, poskočimo in cepetajmo na mestu

T.D.
22. 2. 2020, 14.19
Deli članek:

Telovadne vaje lahko izvajate doma ali pa vam služijo kot izhod v sili na potovanjih. Tudi če ste vajeni naprav v fitnesu, preizkusite program lastne teže.

Profimedia
2 x 20 ponovitev vaje plezalec naredimo, da pošteno ogrejemo telo.

Večkrat se vam lahko zgodi, da vam ne uspe priti do fitnes studia, kjer imajo polno vadbenih naprav. Morda zaradi tega, ker imate natrpan urnik, ste na službeni poti, imate preveč obveznosti ali pa majhnega otroka, ki ga preprosto ne morete spustiti izpred oči. Toda to ni izgovor, da ne bi razmigali svojega telesa. Zato vam tokrat predstavljamo vaje brez pripomočkov, ki jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli.

Plezalec

Tokrat predstavljamo vaje brez pripomočkov, ki jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli.

Odlična vaja za ogrevanje. Postavimo se v položaj za moško skleco, boki naj bodo v višini prsnega koša, ledveni del v nevtralnem položaju, ramena potisnjena proti telesu in lopatice čim bolj narazen. Nato izmenično potisnemo koleno čim dlje naprej, med oba komolca. Tako naredimo dvakrat po 20 ponovitev, pri tem pa bomo pošteno namučili celotno telo.

Dvig in premik medenice

Uležemo se na tla, dvignemo glavo in prsni koš; noge imamo pokrčene v kolenih, kar je lažje, ali iztegnjene. Nato dvignemo medenico in jo prestavimo proti nasprotni roki. Dvig medenice opravimo izključno s trebušnimi mišicami, brez sunka nog. Tako naredimo dvakrat po 20 ponovitev za trebušne mišice.

Počep s preskokom

Postavimo se v položaj za pravilen počep, nato se odrinemo na notranjo nogo ter skočimo vstran in pristanemo v lepem počepu. Nato spet preskočimo na začetno mesto. Skok naj bo odločen, a hkrati prožen in sproščen. Naredimo dvakrat po 20 preskokov in začutili bomo mišice nog ter pošteno pospešili bitje srca.

Vojaški poskok (brez sklece in skoka)

Na začetku bomo skok in skleco izpustili. Postavimo se v položaj za skleco in hkrati z nogami skočimo na zunanjo stran dlani, kolena potisnemo navzven, pristanemo natančno nad gležnji. Naredimo dvakrat po 20 skokov.

Cepetanje na mestu

Stopimo široko, kolena pokrčimo in cepetamo na mestu na prstih, pri tem pa poskušamo izvesti čim več dotikov. Zdržimo dvakrat po 45 sekund.