Zanimivosti

FOTO: Cariniki pregledali tovornjak in ostali odprtih ust. V steklenem kozarcu so bili ...

R.T.
21. 2. 2020, 08.01
Posodobljeno: 21. 2. 2020, 08.10
Deli članek:

Pošiljka je bila označena z zapisom "Antični vzorec za poučevanje", v njej pa je bilo to.

COURTESY US CUSTOMS AND BORDER PROTECTION
Ameriški cariniki so ostali odprtih ust.

Ameriški cariniki na mejnem prehodu Blue Water Bridge med ameriško zvezno državo Michigan in kanadsko provinco Ontario so 14. februarja ustavili in pregledali tovorno vozilo. Našli so paket, ga odprli in ostali odprtih ust. "Cariniki so odkrili stekleni kozarec, v njem pa so bili ostanki človeških možganov brez kakršnekoli dokumentacije, ki bi podpirala zakonit prenos paketa v Združene države Amerike," so sporočili. 

Pošiljka označena z zapisom "Antični vzorec za poučevanje", ki je prihajala iz kanadskega Toronta je bila namenjena v mesto Kenosha, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Wisconsin.

Direktor tamkajšnje carinske uprave Michael Fox je povedal, da je pomembno, da se ljudje zavedajo, da ima ameriški inštitut za javno zdravstvo stroga pravila pri "uvozih kot je ta"

Ne gre pa za prvo nenavadno odkritje na ameriških carinah. Leta 2014 so preiskovalci na losangeleškem mednarodnem letališču odkrili 67 orjaških afriških polžev, ki so bili na poti iz Nigerije v Kalifornijo. Ti so v ZDA prepovedani, kasneje so jih sežgali, saj so lahko nosilci številnih nevarnih parazitov.