RAZVAJANJE ALI NEPOTREBNO ZAPRAVLJANJE?

Ko je en noht vreden več tisočakov

Sa.S.
23. 2. 2020, 16.19
Posodobljeno: 23. 2. 2020, 20.23
Deli članek:

Od dragih avtomobilov do počitnic v luksuznih letoviščih. Zvezdniki si lahko privoščijo stvari, o katerih lahko navadni smrtniki le sanjamo, a to še ne pomeni, da so njihovi nakupi vedno premišljeni.

Profimedia
Razvajanje ali nepotrebno zapravljanje?

V nadaljevanju torej predstavljamo nekaj manikir in lakov za nohte, za katere so nekatere hollywoodske zvezdnice odštele več deset tisočakov, čeprav bi svoje nohte lahko uredile za občutno manjšo ceno.

Amor 24K, 4600 evrov

Rihanna je leta 2012 z glamurjem in bliščem zaznamovala podelitev nagrad grammy. Zvezdnica, ki je bila kot vedno videti osupljivo, pa ni osvojila src samo s čudovito obleko, temveč tudi z bleščečimi nohti. Nalakirala jih je z lakom, ki vsebuje 24-karatno zlato, ena steklenička pa stane kar 4600 evrov. Nekaj stekleničk omejene izdaje laka je bilo za dobrodelne namene prodanih na dražbi, cenejšo različico, ki seveda ne vsebuje pravega zlata, pa so začeli prodajati tudi v trgovinah, po ceni devet evrov.

»Enkapsulacija« Leighton Denny, 27.300 evrov

Leighton Denny velja za mojstra manikire, njegove storitve pa so vam na voljo v enem izmed najprestižnejših lepotnih salonov v Londonu, Harrods' Urban Retreat. Njegova »enkapsulacija« (sliši se lepše kot le stara dobra manikira, kajne?) vključuje osnovno nego nohtov, na te pa nato enega po enega namestijo 9-karatne diamante. Ta vrsta manikire naj bi bila velik hit v arabski kraljevi družini. 

Manikira Cherish … Me, 43.500 evrov

V luksuznem Dubaju vrhunski lepotni tretmaji niso redkost, a Ice Manicure, ki so jo nudili v zdaj že propadlem lepotnem salonu Cherish, je bila razred zase. Nohte so si tam dame lahko z diamanti okrasile šele po posvetu z lastnico lepotnega salona in njeno ekipo strokovnjakov za diamantne manikire. Po ekskluzivnem posvetu je bila ekipa podjetja Cherish ... Me pripravljena potovati kamorkoli po svetu, saj so storitve nudili na domu ne glede na lokacijo. V storitev je bilo vključeno tudi odstranjevanje kamnov z nohtov in dodaten posvet, na katerem je ekipa predstavila nekaj alternativ, kako še uporabiti diamante.

Models Own Gold Rush Couture, 111.000 evrov

Images Luxury Nail Lounge v ameriškem Orange Countyju je dom najdražjemu laku za nohte v državi, Gold Rush znamke Models Own. Rumeno-zlati pokrovček 111.000 evrov vrednega laka krasi več kot tisoč pravih diamantov, pa tudi lak nohte pobarva z delčki pravih diamantov, ki vmešani vanj. Čeprav je tako imenovani »ready to wear« lak dostopen na strani proizvajalcev, je Images Luxury Nail Lounge edino mesto v Ameriki, ki prodaja prestižni lak Gold Rush. »Ne samo, da je steklenička izvrstna, ampak so tudi dimenzije barv drugačne od česarkoli na trgu,« pravi generalni poslovodja lepotnega salona Tony Nguyen.

Azature Black Diamond, 232.000 evrov

Podjetje Azature se je pred leti znašlo na naslovnicah časopisov, saj so ustvarili poseben lak za nohte, narejen iz črnih diamantov. Srečnica, ki je lak, vreden vrtoglavih 232.000 evrov, prva predstavila javnosti, je hčerka pevca Ozzyja Osbourna, Kelly, ki se je za to manikiro odločila ob podelitvi nagrad emmy leta 2011. Kljub nekaj pozitivnim komentarjem je javnost skritizirala njen glamurozni videz, saj je zvezdnica za manikiro zapravila več, kot povprečen Američan zapravi za stanovanje. K visoki ceni laka največ prispeva 267 karatov črnih diamantov, ki jih vsebuje ena steklenička laka za nohte Azature Black Diamond.