Prestiž

Milijoni za počitek: kot kraljična na zrnu graha

W.Y.
16. 2. 2020, 07.46
Deli članek:

Glede na to, da prespimo skoraj tretjino svojega življenja, bi lahko rekli, da je kakovost postelje precej pomembna.

Pinterest
Baldacchino Supreme postelja

Večina ljudi sicer za nakup velike postelje ne izprazni bančnega računa, zato je včasih zanimivo videti, kako živijo (in spijo) tisti, ki si to lahko privoščijo.

POSTELJA BALDACCHINO SUPREME, 755.800 EVROV

Posteljo Baldacchino Supreme je zasnoval Stuart Hughes, ki slovi po ustvarjanju številnih najdražjih izdelkov na svetu. Postelja je sestavljena iz treh vrst plemenitega lesa, vključno z jesenovim, kostanjevim in češnjevim lesom. Krasi jo tudi 107-kilogramsko 24-karatno zlato, zakrivljeno nadstrešje in več manjših zlatih lističev ob robu. Postelja je izdelana ročno in po meri, kupci pa lahko sami izberejo tudi, s katerimi dragimi kamni želijo okrasiti vzglavje. Vse tkanine za baldahin so ročno izdelane iz italijanske svile in bombaža.

LEBDEČA MAGNETNA POSTELJA, 1.461.680 EVROV

Pinterest
Magnetna lebdeča postelja.

Če ste kdaj želeli spati, kot da lebdite na oblaku, je tu vaša priložnost. Magnetno posteljo, ki s pomočjo 680 kilogramov magnetov lebdi nad tlemi, je zasnovala svetovno znana arhitektka Janjaap Ruijssenaars. Da se postelja zaradi magnetnega polja ne bi premikala, je dodatno pritrjena na štiri stene sobe. Nismo povsem prepričani, ali magnetno delovanje na telo in spanec vpliva pozitivno ali negativno, a zagotovo je videti neverjetno zanimivo. 

ZLATA POSTELJA JADO STEEL, 618.018 EVROV

Pinterest
Jado Steel Style zlata postelja.

Postelja Jado Steel se je na naš seznam uvrstila z dobrim razlogom. Morda ni ravno najbolj elegantna na svetu, toda če postelja, ki je skoraj v celoti narejena iz zlata ter okrašena s kristali in diamanti Swarovski, ni sinonim za razkošje in ekstravaganco, kaj potem je? Opremljeno z internetom, DVD-predvajalnikom, playstationom in vgrajenim zvočnim sistemom je ležišče namenjeno bolj zabavi in druženju kot pa spanju.

POSTELJA PARNIAN FURNITURE, 191.845 EVROV 

Pinterest
Parnian Furniture postelja.

Verjetno najlepša postelja na našem seznamu dokazuje, da lahko vrhunski materiali in estetika ustvarijo nekaj res neverjetnega. Postelja Parnian je izdelana iz treh vrst javorjevega lesa, okrašena je z detajli iz zlata in nerjavečega jekla, vključuje pa tudi stojala za iPad in dve LED-stikali za luči. Vzmetnica je izdelana po meri iz naravnih materialov, kot so volna, bombaž in lateks. 

QUANTUM SLEEPER, 146.168 EVROV 

Pinterest
Quantum Sleeper

Ta postelja izstopa predvsem zaradi svoje uporabnosti. Quantum sleeper naj bi ščitil pred biokemičnimi napadi, naravnimi katastrofami in ugrabitelji, postelja je tudi neprebojna. Poleg zaščite je poskrbljeno za zabavo, saj so v posteljo vgrajeni mikrovalovna pečica, hladilnik, televizija in DVD-predvajalnik, ki naj bi poskrbeli, da ste na morebitno katastrofo pripravljeni v stilu. Če vas torej skrbi, da bi se prav med vašim spanjem zgodila apokalipsa, postelja Quantum Sleeper obljublja zaščito. 

POSTELJA MAJESTY VI-SPRING, 77.127 EVROV 

Pinterest
Majesty VI-spring.

Posteljo Majesty VI-Spring je ročno izdelal znani oblikovalec vzmetnic Jab Anstoetz, zato njena cena ni presenetljiva. Čeprav je posteljni okvir okrašen s plastmi srebra in zlata, se pravi razlog vrtoglave cene skriva v vzmetnici, ki naj bi bila vredna dobrih 40.000 evrov. Vsebuje namreč najredkejše in najdragocenejše vlakno na svetu, za katero mnogi pravijo, da je vredno več kot zlato. Gre za vlakno, imenovano vicuna, vzmetnica pa naj bi bila zaradi tega ultramehka in hipoalergena, prav tako naj bi imela odlične izolacijske lastnosti.