Zanimivosti

Milijarder išče spremljevalko za polet okoli Lune

R.T.
12. 1. 2020, 21.30
Posodobljeno: 12. 1. 2020, 21.52
Deli članek:

Kandidatke morajo biti starejše od 20 let, samske in si želeti »miru na Zemlji,« pojasnjuje japonski milijarder Yusaku Maezawa.

Reuters
Yusaku Maezawa

Izbiro spremljevalke, ki bo izpolnjevala pogoje 44-letnega japonskega podjetnika in si prislužila polet okoli Lune, bodo ovekovečili v dokumentarnem filmu Full Moon Lovers. Yusaku Maezawa, ki je obogatel s spletno prodajo modnih oblačil, podjetje Zozo Inc pa je pozneje prodal korporaciji SoftBank Group, naj bi kot prvi zasebni potnik podjetja Spacex Elona Muska okoli Lune poletel leta 2023. 

Maezawa se je nedavno razšel s 27-letno igralko Ayame Goriki, zdaj pa si po lastnih besedah želi »življenjske sopotnice,« s katero bo o »njuni ljubezni in svetovnem miru kričal iz vesolja.« Kandidatke si »morajo poleta v vesolje želetiin biti sposobne opraviti priprave nanj,« hkrati pa si morajo »želeti svetovnega miru,« je zapisano na spletni strani, ki so jo ustanovili za namene filma. Dama mora biti seveda samska. Rok za prijavo se izteče 17. januarja, milijarder pa bo spremljevalko izbral do konca marca.