Zanimivosti

FOTO: Več ko imaš denarja, bolj bahavo lahko pokažeš, koliko imaš časa

P.R.
12. 1. 2020, 07.51
Deli članek:

Čas je dragocen. V sodobnem svetu ga ne smemo trošiti po nepotrebnem, vsaka sekunda mora biti izkoriščena tako, da nekaj prinese, kajti, kot nam vseskozi poudarjajo: »Čas je denar.«

graff.com
Hallucination, Graff Diamonds

In to naše božanstvo – čas –, že od nekdaj radi krasimo, uokvirjamo v zlato in diamante. In čeprav se nam vseskozi mudi, ne pozabimo, da so si mojstri urarji za spodnje umetnine vzeli predvsem – čas.

Hallucination, Graff Diamonds, 50 milijonov evrov

Ne, to ni halucinacija, to je najdražja ročna ura na svetu, ki jo je, kot pove ime, ustvarila draguljarna Graff Diamonds. Prekrasna ura je vdelana v zapestnico iz platine, sestavlja pa jo nesramno veliko redkih 110-karatnih diamantov vseh barv in oblik. Dih jemajoča prestižna umetnina zagotovo postavlja mejnike urarstva na najvišjo možno raven prestiža, ekskluzivnosti in mojstrstva.

The Fascination, Graff Diamonds, 60 milijonov evrov

Pinterest
The Fascination

Od halucinacije do fascinacije. Tudi tale bleščeča merilka časa, ki lahko krasi vaše zapestje, je nastala v draguljarni Graff Diamnonds. Če ste privrženec umirjene, a do obisti prestižne klasike in imate globoko denarnico, potem je tale ura prava za vas. 152,96-karatni beli diamanti so resnično prava paša za oči, v sredini ure pa se nahaja še (iz kdove katerih praktičnih razlogov) snemljiv 38,13-karatni diamantni prstan v obliki hruške. Ker – kaj je ura brez prstana?

Kraljica, 27 milijonov evrov

Youtube
Kraljica, Maria Antoinetta

Tole brezčasno lepotico je leta 1782 švicarskemu urarju Abraham-Louisu Breguetu naročil nekdanji ljubimec razvpite francoske kraljice Marie Antoinette. Ura sicer nosi uradni naziv Breguet No. 160 grand complication, prijelo pa se jo je tudi preprosto ime The Queen (Kraljica, op. p.) Mojstrovino v čudovitem zlatem okvirju, ki sicer ponuja vpogled v brezhiben mehanizem, je urar izdeloval kar 40 let. Na žalost je Maria Antoinetta ni nikoli videla, saj se je njena življenjska pot zaključila pod giljotino, preden je bila ura dokončana.

Ura za Elizabeto II.,  23 milijonov evrov

thejewelleryeditor.com
Ura za Elizabeto

Jaeger-LeCoultre izdeluje prestižne ure za moške in ženske. Dih jemajoča in izjemno tanka ura Joaillerie 101 Manchette je bila darilo kraljici Elizabeti ob 60-letnici njenega vladanja. Kazalce na srebrni številčnici s krono poganja ročno navit mehanizem, enak tistemu, ki sestavlja ostale luksuzne kolekcije njihove hiše.

201-karatna ura, Chopard, 22,3 milijona evrov

explore-it
Chopard

Bi lahko od blagovne znamke Chopard pričakovali kaj manj? Tole bahavo razkošje je obdano z grozdom barvnih diamantov. Med drugim s 15-karatnim rožnatim, 12-karatnim modrim in 11-karatnim belim dimantom. In ker to ni dovolj, so poleg vključili še 163-karatne bele in rumene diamante.