"Kot da sem povozil več oseb"

Po brci so mislili, da je mrtva! Ivan se je opravičil Zlatku, prestrašena kokoš pa se skrila

R.T.
7. 11. 2019, 11.25
Posodobljeno: 7. 11. 2019, 18.24
Deli članek:

23-letni hrvaški nižjeligaški nogometaš je na nedeljski tekmi brcnil kokoš, ki je na zelenici motila tekmo. Kakšno je zdravstveno stanje te nesrečne kokoši?

Twitter
Šolski volej Ivana Gazdeka. Toda ne po žogi.

V nasprotju s prepričanjem spletnega občinstva je kokoška živa in fizično zdrava. Njen lastnik Zlatko jo je našel šele včeraj zvečer. Prestrašena kura se je skrivala za sodom, v katerem je bila koruza. 65-letni Zlatko jo je prijel in odnesel v kokošnjak, kjer se je hitro razživela.

Kaj se je sploh pripetilo? 23-letni Ivan Gazdek je na ta tekmi med domačim Jelengradom in Jasenovcem stekel proti stranski avt črti, kjer so se pasle kokoši. Večina jih je pravočasno odprhutala, ena pa se je obotavljala in Ivan jo je s svojo močnejšo levico krepko brcnil. Kokoška je negibno obležala. Ivan jo je prijel in v drugem poskusu zabrisal čez ograjo. Perje je kar frčalo.

»Incident« je nekdo posnel in ga naložil na splet. Na spletu so se že pojavila zapisi različnih društev, ki obljubljajo, da bodo zoper nogometaša sprožile kazensko ovadbo zaradi mučenja živali.

»Vem, da nisem ravnal prav, ljudje pa me gledajo, kot da sem na cesti povozil več oseb,« je žalostno povedal Ivan za spletni portal 24sata. Prav, da mu je žal. Razloži, da imajo tudi sami doma živali, pse, mačke in tudi kokoši, katerim nikoli ni storil nič žalega. Včeraj je stopil do Zlatkove hiše, ki je v bližini nogometnega igrišča, in se opravičil za svoj volej. Zlatko ni bil jezen nanj, čeprav do takrat še ni našel kokoši. Priznal je, da je krivda tudi na njegovi strani, saj kokoši prevečkrat pobegnejo od hiše in tavajo po okolici. Nogometni klub pa bi lahko popravil ograjo, pod katero so se kokoši splazili na igrišče.