ČESTITAMO!

Zmagovalka za naj balkon in vrt je Angelca!

Zoran Franc
1. 9. 2019, 15.49
Posodobljeno: 4. 9. 2019, 14.30
Deli članek:

Dobra dva meseca sta za nami, ko smo vam predstavili prvo izmed petih tekmovalk, ki so sodelovale v nagradni igri za naj balkon in vrt. Glasovnice so deževale, vi pa ste izbrali najboljšo vrtičkarko.

Sašo Švigelj
Angelca Lukman iz Šmarce pri Kamniku

Spomnimo na vroč julij, ko smo obiskali našo prvo tekmovalko, Isidoro iz Bezene. Na njenem čudovitem vrtu najdemo fontano, čudovit ribnik, okrasno cvetje, grmovnice, okrasno drevje, pa tudi dalmatinsko oljko in sivko. Iz Bezene nas je pot vodila do Hedvike in Tine iz Šmarij pri Jelšah, kjer hišo krasi več kot 200 potaknjencev rdečih pelargonij, potoček v kamenju, ribnik pa tudi lokomotiva, izklesana iz brezovega debla, ki pozdravlja na dovozu. Kot tretja kandidatka se je predstavila Angelca Lukan iz Šmarce pri Kamniku, kjer domujejo čudovite zasaditve in skalnjaki, velik ribnik in prostor s palčki. Angelca pa v vsakem letnem času poskrbi tudi za tematsko ureditev.  Nato smo potrkali na vrata Silvi Janželj iz Iga, ki balkon svojega doma vsako leto okrasi z gorenjskimi naglji, nikoli pa ji ne zmanjka dela tudi na ogromnem zelenjavnem vrtu. In kot zadnjo izmed petih izbranih kandidatk smo obiskali Lidijo Knavs iz Loškega Potoka. Lidijin okrasni vrt, ki ga ureja skupaj z možem, se razprostira na več kot 500 kvadratnih metrih. Krasijo ga ribniki, številni skalnjaki, tematske zasaditve, mesta za počitek, letna kuhinja

Sašo Švigelj
Zasaditev Angelce Lukan

Sašo Švigelj
Pred hišo najdemo lepo urejene cvetlice in enoletnice, ki pozdravljajo mimoidoče.

Koga ste izbrali?

Priznati moramo, da je bil boj med tekmovalkami zares tesen in napet, a zmago ste namenili le eni, to je Angelca Lukan iz Šmarce pri Kamniku. Drugo mesto ste namenili Hedviki in Tini Šraml iz Šmarij pri Jelšah, tretje Lidiji Knavs. Četrto mesto ste namenili Isidori Jocič, na peto mesto pa ste umestili Silvo Janželj. Vsem tekmovalkam iskreno čestitamo in jim želimo še veliko vrtičkarskih užitkov.

Sašo Švigelj
Na začetku okrasnega vrta nas pozdravi cvetoče kolo.