Prava redkost

FOTO: Ganjeni oče tega v Dubrovniku še ni doživel: slaščičar sam priznal, da je sladoled predrag – ni imel srca, da bi deklici toliko zaračunal

J.P.
21. 6. 2019, 09.33
Posodobljeno: 21. 6. 2019, 09.38
Deli članek:

Beseda o lepi gesti se širi po družabnih omrežjih in navdušuje. Če kdo, potem je oče male deklice ne bo nikoli pozabil.

Facebook
Deklica in dobrosrčni prodajalec sladoleda

Objava je na facebook romala v sredo, dogajalo pa se je v Dubrovniku.

Oče iz Petrinja je bil na plaži z dvema malima otrokoma na plaži. Mlajši je po obroku zaspal, starejša pa si je zaželela sladoleda. Do prve "normalne trgovine z normalnimi cenami" je bilo 500 metrov, je zapisal oče, spečega sina pa ni hotel pustiti samega. Tako mu ni preostalo drugega, kot da ji je v roke stisnil bankovec za 50 kun (6,75 evra) in jo poslal v slaščičarno. Seveda ji je naročil, naj nazaj prinese drobiž.

Gledal jo je, kako je odšla. Bila je le 50 metrov stran, z zaposlenim se je zapletla v pogovor. On pride ven, jo prime za dlan in z njo zakoraka proti očetu. Je imela premalo denarja?

Facebook
Račun za eno kepico sladoleda

Oče jima pride nasproti, ko mu prodajalec sladoleda pove, da deklici ni hotel prodati tako male kepice za toliko denarja, torej 38 kun (5,13 evra). Bal se je namreč, da oče ne ve, kako drag je sladoled. "Mislil sem, da ne veste, zato sem prišel sem, ker me boli srce, da moram tako odirati otroke, če nimajo dovoljenja staršev. To je ogromno za sladoled," mu je priznal. Oče mu je odvrnil, da ni rockefeller, a da ji je pač obljubil sladoled.

Slaščičarju se je zahvalil, saj da česa takega v Dubrovniku še ni doživel. In mu pustil 12 kun (1,62 evra), da v njegovem imenu spije kavo, saj da je takih na svetu le malo. Zaradi tega sicer ne bo obogatel, a tudi on zaradi razlike ne bo prišel na beraško palico, je še zapisal ganjeni Ivan R.