Izbira kopalk

Kaj pristaja visokim in kaj bolj okroglim?

Tea Dečman
9. 6. 2019, 08.10
Deli članek:

Spet je čas za nakup novih kopalk in večina nas mrzlično pomerja nešteto modelov ter išče tistega pravega, ki lahko skrije pomanjkljivosti in poudari naše atribute.

Profimedia
Tudi suhice imajo pri izbiri kopalk lahko težave, zato jim stilisti svetujejo čim bolj pisane in živobarvne kopalke.

Ne bodite (preveč) kritične do sebe in svojega telesa! Lepe in privlačne smo lahko ne glede na število kilogramov! S pravo izbiro modela kopalk seveda. Vaše telo spominja na hruško ali obilje sladke lubenice? So vas v otroštvu označili za desko, ker imate vitko postavo brez bokov? Za vsako postavo so na voljo kopalke, s katerimi lahko odkrijete svoje najlepše čare ali pa kaj skrijete oziroma prikrijete. Veliko časa pri pomerjanju pravega modela vam bo gotovo prihranilo dejstvo, da lahko kupimo zgornje in spodnje dele kopalk ločeno. Pri izbiri barv pa ne zanemarite tena kože. Bela barva najbolje pristaja temnim ženskam, pastelne barve so primerne za srednjo porjavelost.

Močni boki

Pri močnejših bokih stilisti svetujejo kopalke s poudarjenim nedrčkom ter enobarvnim, neopaznim spodnjim delom brez detajlov. Izognite se dodatkom, kot so obročki, trakci, našitki ali volančki. Nedrček je lahko podložen, opaznih vzorcev ali pošit z bleščicami, saj tako odvrne pozornost od močnejših bokov. Tudi enodelne kopalke naj imajo poudarek na zgornjem delu telesa, spodnji pa naj bo tako kot pri dvodelnih bolj umirjen.

Večje prsi

Če imate večje prsi, pri izbiri pravega modela ne boste imele velikih težav, saj vam zagotovo pristajajo kakršnekoli kopalke. Paziti morate le, da je nedrček nepodložen in dobro podprt, saj bo le tako lahko dal prsim pravo oporo. Izberite zgornji del kopalk s kostjo in oblikovanimi košaricami, ki držijo velike prsi na mestu. Obvezne so tudi nekoliko širše naramnice, ki jih je mogoče uravnavati ali se preprosto zavežejo s trakom. In ne pozabite, naramnice, ki se zavežejo za vratom, naredijo dekolte še lepši in privlačnejši.

dreamstime
Za vsako postavo so na voljo kopalke, s katerimi odkrijete svoje najlepše čare ali pa kaj skrijete oziroma prikrijete.

Suhice

Tudi suhice imajo pri izbiri kopalk lahko težave, zato jim stilisti svetujejo čim bolj pisane in živobarvne kopalke z vodoravnimi črtami ali pisanimi potiski. Priporočljivi so podloženi nedrčki, ki majhne prsi optično povečajo. Ženskam z majhnimi prsmi zelo lepo pristajajo kopalke brez naramnic, torej tiste v obliki širokega traku, ki se na hrbtu zavežejo ali zapnejo. Lahko izberete tudi trikotni bikini z volančki ali resicami. Nikoli ne oblecite enodelnih enobarvnih kopalk temnih barv, raje si privoščite vodoravne črte in vzorce, ki bodo optično razširili vašo postavo in jo naredili privlačnejšo.

Normalna postava

Pri normalni postavi si lahko privoščite prav vse – od pisanih ali enobarvnih enodelnih kopalk do klasičnega dvodelnega bikinija, ki bo vaše obline najlepše poudaril. Izberite resice, ki poživijo enobarvno podlago. Za vas so idealni tudi srebrni, zlati ali bronasti potiski, ki se pod zlatimi sončnimi žarki svetlikajo še močneje.

Brez belih črt!

Izberite kopalke »bandeau« za poletje brez belih črt na vašem zagorelem telesu. Nedrček, ki kot trak objame prsi in ima za boljše prileganje stranske kosti, je odličen za poležavanje na soncu, saj si naramnice lahko snamete in ste potem popolno zagoreli. Primeren je za sprehode po plaži, za plavanje in skoke v vodo pa si obvezno pripnite naramnice, da bo nedrček ostal na svojem mestu.