Minuli konec tedna smo zadrževali dih. Pestro vremensko dogajanje je namreč Kredarico zasulo z rekordnimi količinami snega, in če se z rekordi po navadi radi pohvalimo, nas je tokrat skrbelo. Eduard Žalar namreč ni odstopil od zastavljenega cilja in je ne glede na razmere odločno krenil po poti zastavljene Edspedicije. Tako je namreč poimenoval projekt, v katerega je vključil potop do tako imenovanega Morskega Triglava, ki se nahaja na globini 38 metrov, kolesarjenje do Pokljuke in nato vzpon na Triglav.

Navdih

»Moja dolžnost je navdihniti ljudi h gibanju z nepozabnimi doživetji. Če jih lahko ob tem še izobrazim, informiram, pa toliko bolje,« nam je povedal v začetku svojih priprav na fizično in psihično izjemno naporen podvig. Informiral nas nedvomno je, saj smo v našem časopisu vsak teden redno spremljali njegove kondicijske in druge priprave. Zagotovo pa nas je tudi navdihnil. S pravilno prehrano, železno disciplino in pravimi treningi lahko človek doseže in preseže svoj maksimum. Poleg vsega naštetega pa nas je Eduard navdihnil z dobrodelno noto. Tekom priprav je namreč organiziral tudi dobrodelni kolesarski maraton za otroke iz društva Vesele nogice.

Eduard Žalar potop
EDspedicija
Najprej se je potopil do t.i. Morskega Triglava.

Že dan po svojem podvigu pa nas je Eduard obiskal na dobrodelnem dogodku Športni Svet, kjer smo vsi gibali za dober namen in za družine otrok s posebnimi potrebami. Reportaža iz sončnega dneva, ki ga je zaznamovalo gibanje za dober namen, vas čaka v jutrišnji izdaji časopisa.

Eduard Žalar 1
Edspedicija
Eduard Žalar na vrhu Triglava.

Eduard Žalar
Svet24
210 kilometrov iz Pirana do Pokljuke je Eduard prekolesaril takoj po potopu.