Pripravite osvežitev kar doma!
Domača limonada je osvežitev, ki ne razočara. Tako boste potešili žejo, z malo truda pa ji dodate še piko na i. Metine liste operite, zmečkajte v terilniku, po želji dodajte led in prelijte s pripravljeno limonado. Sladkajte po okusu.

Presenetite s prilogo in omakami
Pri izbiri kruha se ne omejujte – gostom ponudite izbiro in lične košarice napolnite tudi s kosi polnozrnatega, koruznega in ajdovega kruha ali z žemljicami po izbiri. Če imate za pripravo več časa, navdušite s pečenim krompirčkom, ki bo še posebej teknil, če ga začinite z rožmarinom, soljo in olivnim oljem, vnaprej pa lahko pripravite tudi pečeno polento s skuto. Poleg omak, ki so vsem dobro znane, boste gotovo popestrili dogajanje s takšnimi, ki jih bodo gosti poskusili prvič. Tako lahko z avokadom pripravimo domači guacamole ali pa ustvarimo svojo omako. Njena osnova so Zvijezda kečap, žlica tradicionalne Zvijezda majoneze, žar začimbe in pelati, poigramo pa se lahko tudi z dodatki. Možnosti je neskončno.

Z Zvijezdinim kečapom boste zvezda tudi vi!

Ne pozabite na sadje in zelenjavo
V vročih dneh tekne lažja in sočna hrana, zato poskrbite za dovolj sadja in zelenjave. Paradižnik, paprika, bučke, jajčevci in ostala pisana zelenjava bo popestrila vsak obrok. K pikniku se dobro podata tudi narezana lubenica in ananas, ki ju lahko pripravimo namesto sladice.

Naj zadiši po žaru
Čevapčiči, pleskavice, kotleti, nabodala – osnovno živilo in zvezda vsakega žara je okusno meso, na žar pa seveda lahko postavite tudi druge dobrote. Med njimi se lahko najde sir za žar, pa številne morske specialitete in tudi zelenjava, ki jo lahko popečete.