Ko se pocedijo sline:
Burger, ki bo očaral s sočnostjo!
Sestavine za 4 osebe:
- zelena solata
- 2 čajni žlički Zvijezda blagega Ketchupa
- 2 žlici tradicionalne Zvijezda majoneze
- 1 čajna žlička brandyja
- 4 rezine slanine
- Spomladanska čebula
- Sol
- 1 čajna žlička kisa
- 4 kisle kumarice
- 4 čajne žlice gorčice
- 800 g mletega mesa
- Olivno olje
- 4 rezine sira
- 4 bombete

Priprava:
Zeleno solato operemo, odcedimo, narežemo na rezance in damo v posodo. Dodamo Zvijezda ketchup in tradicionalno Zvijezda majonezo ter brandy. Dobro premešamo in shranimo v hladilniku. Rezine slanine hrustljavo popečemo v ponvi brez maščobe. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine, solimo in dodamo malo kisa. Kisle kumarice narežemo. Dodamo gorčico.
V posodi premešamo mleto meso in oblikujemo 4 pleskavice, ki jih položimo na vroč žar in pečemo 2 minuti. Nato pleskavice obrnemo in premažemo s pripravljeno gorčico. Po dveh minutah peke jih ponovno obrnemo in premažemo še s preostalo gorčico. Polpete pečemo še par minut, nato nanje položimo hrustljavo slanino in sir. Ponev pokrijemo, da se sir stopi. Bombete prerežemo in jih segrejemo v pečici. Na spodnje dele kruha razporedimo omako z zeleno solato, dodamo pečene mesne polpete, čebulo, kisle kumare in zgornji del kruha.

Tradicionalna Zvijezda majoneza bo zvezda vsakega piknika.Piščanec malo drugače:
Tortilja s piščančjim mesom
Sestavine za 4 osebe:
- 500 g piščančjih prsi
- Olivno olje
- Česen
- Limonina lupina in limonin sok
- Sol
- Poper in kajenski poper
- Origano
- Kumina
- Mleta rdeča paprika
- 3 žlice tradicionalne Zvijezda majoneze
- 100 g grškega jogurta
- Rahlo pekoča čili omaka
- 4 tortilje
- Rukola
- Češnjev paradižnik

Priprava:
Piščančje meso narežemo na debele trakove in ga položimo v plastično vrečko. Dodamo malo olivnega olja, dva strta stroka česna, limonino lupinico, limonin sok, sol, poper, origano, kumino in mleto rdečo papriko. Premešamo in pustimo marinirati 30 minut.
Segrejemo žar ploščo in spečemo marinirano piščančje meso. Medtem v posodici zmešamo tradicionalno Zvijezda majonezo, grški jogurt, 3 strte stroke česna, čili omako, sol, poper, kajenski poper in limonin sok. Tortilje segrejemo. Obložimo jih z rukolo, piščančjim mesom, češnjevim paradižnikom in prelijemo s pripravljeno omako.