Projekt Treecelet

Posaditi želijo kar en milijon dreves

Nejc Simšič
6. 3. 2019, 21.30
Deli članek:

Žiga Rejc, Jaka Hrovat, Domen Pokorn in Miha Hrovat so štirje mladi Slovenci, ki želijo v čim krajšem času na Madagaskarju in v Indoneziji posaditi milijon dreves.

Osebni arhiv
Žiga Rejc, Jaka Hrovat, Domen Pokorn in Miha Hrovat sadijo drevesa na Madagaskarju in v Indoneziji.

Projekt Treecelet skrbi za sajenje dreves po svetu, saj vsako sekundo na svetu izgine za eno nogometno igrišče drevesne površine.

Osebni arhiv
Projekt Treecelet drevesa sadi v sodelovanju z organizacijo Eden Reforestation Projects.

Žiga, Domen ter brata Jaka in Miha so našli recept, kako našemu planetu, ki ga vsako leto bolj in bolj uničujemo, pomagati na preprost način. »V zadnjih sto letih smo ljudje uničili že 50 odstotkov vseh drevesnih površin na svetu in to so skrb vzbujajoči podatki. Sami smo res želeli narediti spremembo za boljši jutri, zato smo oblikovali projekt Treecelet, s katerim skrbimo za sajenje dreves po svetu. Deluje tako, da se z vsakim nakupom naše 'drevesne zapestnice' posadi od tri do pet dreves, odvisno od modela zapestnice. Sadimo na Madagaskarju in v Indoneziji, seveda pa želimo v čim krajšem času zasaditi čim več dreves,« so povedali mladi fantje, ki drevesa sadijo v sodelovanju z organizacijo Eden Reforestation Projects, ki skrbi za to, da lokalni delavci v najbolj prizadetih okoljih sadijo drevesa. Gre za preverjeno organizacijo, ki sadi avtohtona drevesa za določeni prostor. »Drevesna zapestnica praktično služi kot dokaz posameznikove predanosti in obveze k reševanju narave – da si prizadeva, da bo naš planet spet zelen. S trendovsko zapestnico damo vedeti, da nam je mar za naš planet.«

Več informacij na www.treecelet.com.

Osebni arhiv
»Drevesne zapestnice«