Zanimivosti

Dezinficirajte in preprečite rosenje stekel

Zoran Franc
13. 12. 2018, 21.30
Deli članek:

V kopalnicah danes najdemo celo paleto čistil, ličil, sprejev in še česa, kar nam zagotavlja osebno higieno in čist dom. Veste, kako koristna je brivska pena?

Dreamstime
oče in sin. Iz majhnega raste veliko.

Brivska pena je nepogrešljiv pripomoček tako moških kot žensk. Sodobni trendi narekujejo, da dlačice na intimnih predelih niso najbolj zaželene, brada in brki pa so že nekaj let pravi modni hit. Ne glede na modne smernice brivska pena ostaja, a ne samo za osebno uporabo, uporabite jo lahko tudi v gospodinjstvu.

Dezinfekcija
Ste pravkar očistili kuhinjo in kopalnico, pa vam je zmanjkalo razkužila ali kakovostnega dezinfekcijskega mila? Uporabite lahko brivsko peno (ne gel). Brivska pena deluje kot antiseptik, zato bo z vaših rok odstranila tudi nevarnejše nečistoče. Nepogrešljiva je tudi na potovanjih, ko boste želeli razkužiti roke. Stisnite v dlani, vtrite in obrišite.

Dreamstime
roke

Trdovratni madeži

Se je po preprogi razmazala čokolada, mimogrede pa ste polili še rdeče vino? Na madeže, ki so se pojavili na tekstilnem pohištvu in drugih tkaninah, nanesite nekaj brivske pene in pustite delovati 15 minut. Z nežnim »tapkanjem« peno vtrite v tkanino, nato pa s krpo nežno zdrgnite in izperite.

Konec rosenja

Se tudi vi vedno znova ujezite, ko se vam po prhanju orosi ogledalo? Nič več. S tem trikom boste očistili in hkrati preprečili rosenje. Po ogledalu enakomerno razporedite brivsko peno. Pustite delovati nekaj minut, nato pa obrišite s krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča sledi, ali papirnato brisačko. Loščite, dokler sledi pene ne izginejo. Tako lahko očistite vrata pečice, pomivalnega stroja in tudi vrata kabine za prhanje.

Dreamstime
umazano steklo

Madeži vodnega kamna

Se tudi vi vedno znova zmrdujete nad belimi madeži, ki nastanejo zaradi kapljic vode v pomivalnem koritu? Te nastanejo znova in znova ne glede na to, kako pogosto čistite korito ali umivalnik. Preizkusite naslednji trik. Nekaj brivske pene nanesite na korito ali umivalnik, pustite delovati pet minut in izperite. Povrnili boste sijaj, voda pa bo hitreje odtekla in za seboj pustila precej manj sledi.

Steklokeramična plošča

Trdovratne ostanke hrane, ki so se prismodili, lahko očistite in odstranite s plošče tudi z brivsko peno. Nanesite na ploščo, pustite delovati ter očistite z nožkom in krpo.