"Nezemljani so resnični". Vsaj tako je bil prepričan del prebivalcev delov Kalifornije, ko so na nebu pred dnevi opazili nenavadno dogajanje. Na družbenih omrežjih so objavljali fotografije svetlobe, ki se je pojavila na nebo, o radovednosti ljudi pa priča tudi iskalnik Google, ki je v času pojava nenavadne svetlobe zabeležil višje število poizvedovanj na temo nezemljanov, vesoljcev in neznanih letečih predmetov. 

Objav o prihodu vesoljcev je bilo toliko, da se je na koncu oglasil na družbenem omrežju Twitter tudi župan Los Angelesa Eric Garcetti in pomiril ljudi, da ne gre za nezemljane, ampak le napovedana izstrelitev rakete falcon 9 podjetja SpaceX. Raketa je namreč v orbito ponesla argentinski satelit SAOCOM 1A, izstrelitvi pa je sledil tudi uspešen pristanek rakete. 

falcon 9_spacex_kalifornija 2
Profimedia
Izstrelitev rakete.

Čeprav so bili nekateri, ki so spektakel svetlobe na kalifornijskem nebu takoj povezali z obiskom vesoljcev razočarani nad novico, da se na nebo ne dogaja nič nenavadnega, ampak, da so "priče prihodnosti", so dogodek številni ujeli v fotografske kamere.  

falcon 9_spacex_kalifornija 3
Profimedia
Za spektakel na nebu niso bili krivi vesoljci, ampak Muskovo podjetje SpaceX.