Vozi varno

FOTO: Zmagovalna risbica je prejela prek 4800 glasov!

K.Š.
9. 10. 2018, 20.45
Deli članek:

Naš veliki projekt (Po)misli na otroke: vozi varno, ki je v medijih skupine Media24 potekal ves september, je v nedeljo, 7. oktobra, dobil epilog.

Klemen Finkšt / M24
Nagradili smo zmagovalni razred 1. C OŠ Venclja Perka.
Kuža Pazi varuje, Kuža Pazi svetuje!
Za varnost na cesti vse leto skrbi tudi Zavarovalnica Triglav. Na dogodku so se otroci lahko fotografirali z maskoto Kuža Pazi, ki priporoča nezgodno zavarovanje Pazi name z izplačilom zavarovalnine že med zdravljenjem. Več informacij najdete tudi na triglav.si. 

Na zaključni prireditvi v Centru varne vožnje Blagomix v Logatcu smo obdarili otroke, ki so pridno risali risbice, se veliko novega naučili v prometu in uživali v zabavnem programu.

BODITE PREVIDNI!

Številne izobraževalne vsebine, ki so bile na voljo obiskovalcem v Centru varne vožnje Blagomix Logatec, so nas naučile, da moramo biti v prometu pazljivi vse leto, in ne samo na začetku šolskega leta. Tako smo se s pomočjo Zaletavčka Javne agencije RS za varnost prometa naučili, kaj pomeni, če si udeležen v prometni nesreči, in kako hitro se lahko zgodi, če nisi pazljiv. Zaletavček, ki so ga lahko preizkusili obiskovalci, je posebna naprava za prikaz sil, ki delujejo na voznike in potnike pri trkih z manjšo hitrostjo. S tem preizkusom se pokaže učinkovitost uporabe varnostnega pasu. Udeleženec lahko preizkusi silo udarca pri trku s hitrostjo 11 km/h. In verjemite nam, že pri tej hitrosti je trk resnično silovit!

Poleg tega smo se s pomočjo Vidkota naučili, kaj pomeni, da smo vidni v prometu. Uporaba odsevnih teles v temačnem okolju je nujna, saj so odsevni predmeti in svetla oblačila ključni za večjo varnost pešcev.

Klemen Finkšt / M24
Zbrane je zabavala tudi skupina Zvita feltna

NAGRADE ZMAGOVALNIM RISBICAM

To pa še ni vse! Nagradili smo tudi zmagovalne risbice, ki so jih risali otroci osnovnih šol iz vse Slovenije. Z največ glasovi, bilo jih je prek 4800, si je nagrado priborila risbica razreda 1. C z Osnovne šole Venclja Perka iz Domžal. Razred je dobil izdelke mlekarne Celeia Oki Doki in posebno nagrado – izlet v neznano. Podali se bodo v Škocjanske jame, ki ležijo na matičnem krasu. Najlepši del parka Škocjanskih jam predstavlja splet 11 jam, udornic in ponorov.

PREIZKUS NA POLIGONU IN ŠTEVILNE DRUGE AKTIVNOSTI

Vsi, ki so prišli na zaključni dogodek, so se lahko podali na poligon varne vožnje in se preizkusili v spretnostni vožnji, otroci pa so lahko uživali v čudoviti glasbeni predstavi Mali BU ali se prepustili poslikavi obraza.

V Logatcu smo si med drugim ogledali tudi, kako potekajo reševanje gasilcev, razrez vozila in reševanje ponesrečenca. To so nam prijazno pokazali gasilci iz gasilskega društva Stara Vrhnika.