Okolica Domžal

Preprečili, da bi se požar razširil še na druge avtomobile

R.T.
10. 10. 2018, 13.02
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 13.11
Deli članek:

Nekaj po 7.15 uri je zagorel pred podjetjem v Selu pri Ihanu parkiran Volkswagen Touran. Okoli 11. ure pa je zagorelo kombinirano vozilo v Srednji Jaršah.

CZR Domžale / Domžalec.si
Gasilci so pravočasno zaustavili požar.

Spletni portal domžalec.si piše, da sta požar opazila mimoidoči voznik kombija in, kako priročno, domači gasilec. Gasiti sta začela z ročnimi gasilnimi aparati, dokončno pa so ogenj ukrotili poklicani gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Ihan. S hitrim ukrepanjem so preprečili morebitno širjenje požara na druga parkirana vozila.

Vodja dnevne izmene gasilcev CZR Domžale Matjaž Hribar je za domžalec.si povedal, da je zagorelo v predelu motorja in kabine, po vsej verjetnosti zaradi napake na ventilaciji. Kljub hitri intervenciji in takojšnjem posredovanju, je ogenj v motornem in kabinskem delu povzročil veliko škode, popokale pa so tudi šipe.

CZR Domžale / Domžalec.si
Že "sanirano" stanje.

Nekaj po 11. uri spet požar v  vozilu v okolici Domžal. Voznik je med vožnjo opazil, da je zagorelo v zadnjem delu vozila, kjer se nahaja motor. Po besedah Hribarja je zapeljal s ceste na bližnje parkirišče, kjer se je skupaj z mimoidočimi vozniki lotil gašenja požara, ki so ga do konca pogasili gasilci.