Pogovor

VIDEO: Elon Musk takole kadil travo

J.P.
7. 9. 2018, 15.54
Posodobljeno: 7. 9. 2018, 16.09
Deli članek:

Milijarder je razkril marsikatero zanimivost.

Zajem zaslonske slike
Elon Musk

Podjetje Tesla mu predstavlja takšno breme, da brez tablet ne more zaspati, je le eno v vrsti priznanj, ki jih je v pogovoru z Joejem Roganom iz rokava stresel Elon Musk. Dobre dve uri in pol dolg pogovor je nekakšen vrhunec dosegel pri dveh urah in desetih minutah, ko si je 47-letni milijarder prižgal cigareto z marihuano. Ob tem je sicer dejal, da od nje nima pretirane koristi, da pač ni dobra za proaktivnost.

Kiborgi

Musk je tekom pogovora dejal še, da želi s predorom pod mestom rešiti problem prometnih krčev, ki pestijo Los Angeles, govorila pa sta tudi o umetni inteligenci. Priznal je, da ga ta skrbi, čeprav ni nujno, da se bo zgodilo kaj slabega, bo pa vsekakor, kot je dejal, izven človeške kontrole. Ljudje smo zanj že neke vrste kiborgi – delno robotizirani ljudje –, saj naši pametni telefoni po njegovih besedah predstavljajo nadaljevanje nas samih.

Razkril je, da se je že pri petih letih zavedel, da je drugačen od drugih. Nikoli mu ni primanjkovalo idej, a jih je skrbno skrival, da mu jih ne bi pokradli.

Celotnemu intervjuju lahko prisluhnete spodaj.