Zanimivosti

Gradi stanovanja, ki bodo namenjena samo lastnikom psov

S.R.
6. 9. 2018, 11.21
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 11.23
Deli članek:

Nova najemniška stanovanja na danskem otoku Zelandija bodo namenjena samo lastnikom štirinožnih prijateljev.

Profimedia
Dobili bodo svoj raj.

Stanovanja, ki jih v občini Frederikssund na severu Zelandije gradi lokalni podjetnik Niels Martin Viuff, bodo lahko najeli samo lastniki psov. V stanovanjskem bloku, ki ga je poimenoval »pasja hiša,« bo na voljo 18 stanovanj.

Viuffu se je zamisel o »pasji hiši« porodila po pogovoru z lokalnimi prebivalci, ki so vsi po vrsti tarnali, da je na območju vse preveč krajev, kamor je vstop psom prepovedan. Pred začetkom projekta se je posvetoval še z danskim največjim združenjem lastnikov psov Danish Kennel Klub, kjer so bili nad inovativno zamislijo navdušeni. Skupaj so pretehtali, kako zagotoviti, da bo zgradba psom čim bolj prijazna, ter se odločili, da potrebuje precej bolj trpežna tla in kopalno območje, ki ga bodo postavili na vrtu.

Viuff je sicer poudaril, da mu bodo morali potenciali podnajemniki pred podpisom podjemne pogodbe svojega hišnega ljubljenčka predstaviti, saj bodo postavljene določene omejitve. Tako v »pasji hiši« ne bo prostora za največje pasme psov, teža pa bo omejena na največ 45 kilogramov. V stanovanja bo dovoljen vstop tudi njihovim najhujšim sovražnikom, mačkam, čeprav Viuff razmišlja tudi o stanovanjskem kompleksu, ki bi bil namenjen zgolj lastnikom mačk.