Ubežnik

VIDEO: Po travnikih in gozdovih se potepa skrivnostni kenguru

S.R.
5. 9. 2018, 18.13
Posodobljeno: 5. 9. 2018, 18.17
Deli članek:

Posnetek ne laže, a policisti ga še vedno niso izsledili.

Instagram/fkaineder
Takole je odskakljal v neznano.

Ker določen del geografsko slabše podkovanega svetovnega prebivalstva naše severne sosede rad zamenja z Avstralci, se v avstrijskih trgovinah s spominki pogosto znajdejo tudi majice z napisom »v Avstriji ni kengurujev.« Prodajalci se bodo morali kot kaže zdaj domisliti nove fraze.

Policija v kraju Kirchschlag na severu Avstrije je potrdila, da se je konec prejšnjega tedna po okoliških travnikih in gozdovih potikal skrivnostni kenguru, ki jim ga kljub temeljiti iskalni akciji do danes še ni uspelo izslediti. Še vedno sicer ni znano, od kod se je skrivnostni vrečar pritepel, saj so bližnji živalski vrtovi in rejci vsi po vrsti zanikali, da bi šlo za njihovo žival. Policija še vedno upa, da bo njegov pravoverni lastnik le dvignil roko in priznal, da v svojih vrstah pogreša tega »avstralskega« ubežnika. 

Lokalno prebivalstvo so sicer pomirili, da je strah odveč in da naj se jim ne zašibijo kolena, tudi če ga srečajo nekje v divjini. Kenguruji so namreč plahe živali, ki se nerade zapletejo v konflikt s človekom. Če ste sumničavi in menite, da vas vlečemo za nos, si oglejte spodnji videoposnetek, ki ga je konec tedna v bližini Kirchschlaga posnel eden od lokalnih prebivalcev.