karantena

FOTO in VIDEO: Drama na letališču: na letalu zbolelo večje število potnikov

S.R.
5. 9. 2018, 18.48
Posodobljeno: 5. 9. 2018, 19.03
Deli članek:

Enota za boj proti terorizmu pozorno spremlja dogajanje na newyorškem letališču JFK, potem ko je na letalu iz Dubaja zbolelo večje število potnikov.

Twitter/Larry Cohen
Letalo so pričakali rešilci, policisti in zdravstveno osebje.

Letalo Airbus A380 letalske družbe Emirates je na letališču JFK v New Yorku pristalo ob približno 9. uri po lokalnem času (15.00 po srednjeevropskem času), malo pred tem pa je pilot kontrolni stolp obvestil, da je na letalu, s katerim je potovalo več kot 500 potnikov, zbolelo večje število ljudi. Sprva je bilo govora o približno 100 potnikih, ki naj bi poročali o povišani telesni temperaturi, ki naj bi presegla 37,7 stopinje Celzija, mnogi med njimi pa naj bi tudi kašljali. 

Kontrolorji so letalo nemudoma preusmerili stran od terminalov na prazen del letališča v karanteno, kjer ga je pričakala vrsta reševalnih vozil, policistov in uslužbencev Ameriškega centra za nadzor bolezni. V bolnišnico naj bi nato odpeljali deset potnikov, večino pa so kot kaže vendarle spustili mimo carine. Dogajanje še vedno pozorno spremlja tudi enota za boj proti terorizmu. Po poročanju britanske BBC gre najverjetneje za zastrupitev s hrano, a naj bi bilo na letalu tudi več potnikov, ki so prispeli iz Meke v Saudovi Arabiji, kjer se trenutno srečujejo z izbruhom gripe.