Vremensko čudo

VIDEO: Prihaja svetopisemska kuga ali celo apokalipsa? Od kod krvavi dež?

R.T.
6. 7. 2018, 12.44
Posodobljeno: 6. 7. 2018, 12.49
Deli članek:

Prebivalci odročnega sibirskega mesta so se zaprepadeni zastrmeli v nebesa, ko so oblaki nanje spustili padavine v barvi krvi.

YouTube
Padavine so parkirišče obarvale v krvavo rdečo barvo.

Lokalno prebivalstvo v sibirskem mestu Norilsk je čudaški dogodek nemudoma označilo za napoved svetopisemske kuge ali apokalipse. Le kaj je meščanom nagnalo strah v kosti? Nenavadne vremenske razmere so nanje poslale padavine krvavo rdeče barve.

Najhuje je bilo na parkirišču ob tovarni Nornickel, v kateri predelujejo baker in nikelj. To bi moral biti zadosten znak, da v nebesih niso zakuhali nič zloveščega, vzrok pa da je povsem zemeljski. Avtomobili so bili sicer povsem prekriti s krvavo rdečo barvo.

»Bilo je kot v grozljivki. Padal je krvavi dež,« je dogajanje komentirala ena od očividk. Prebivalci so se zaskrbljeno spraševali tudi, ali pri onesnaženju ne gre morda za strupene snovi. Lastniki tovarne so to nemudoma zanikali, kar so potrdili tudi zdravstveni delavci, ki so dejali, da padavine ne ogrožajo zdravja lokalnega prebivalstva. Po navedbah tiskovnega predstavnika podjetja so na podlagi notranje preiskave ugotovili, da so v tovarni v soboto izvajali čistilno akcijo. V okviru čiščenja so s tal in strehe odstranili ogromne količine železovega oksida, rjo pa nato spravili na kup, namenjen za odvoz. To gmoto je nato razpihal veter, z dežjem pa naj bi se nato vrnila nazaj na zemljo.