Sam v turistični raj

Najhujša mora staršev: iznajdljivi 12-letnik namesto v šolo na dopust

T.L.
24. 4. 2018, 15.17
Posodobljeno: 24. 4. 2018, 15.38
Deli članek:

Staršem napisal sporočilo, da gre v šolo, v resnici pa se je z vlakom odpravil na letališče.

Profimedia
12-letnik se je sam odpravil na Bali. In tja tudi prišel.

V Avstraliji je 12-letni deček pobegnil od doma in se sam z letalom odpravil na indonezijski otok Bali, kjer je bival v hotelu, se vozil s skuterjem in si privoščil tudi pivo. Našli so ga šele po štirih dneh, strošek avanture pa je 12-letnik "pripisal" kar na kreditno kartico svojih staršev. Brez njihovega dovoljenja.

Deček se je iz Sydneyja odpravil potem ko ni sprejel argumentov staršev, zakaj ne morejo na dopust na Bali. Po sporu z materjo je "stvari vzel v svoje roke" in si kar sam organiziral potovanje na sanjski otok. Načrt je lahko izvedel z rezervacijami preko spleta in s pomočjo kreditne kartice, ki jo je ukradel staršem, ukanil pa je tudi babico, da mu je izročila potni list.

In kako je 12-letniku to sploh uspelo? Enostavno. Skrivaj je pripravil prtljago za dopust, na spletu našel letalsko družbo, ki dovoljuje, da 12-letniki letijo brez spremstva (zahtevajo le potni list in šolsko izkaznico) in si rezerviral hotelsko sobo na Baliju. Pred odhodom je staršem pustil sporočilo, da odhaja v šolo.

Namesto na šolski avtobus pa se je z vlakom odpeljal do letališča v Sydneyju. Na let se je prijavil preko spleta, edino srečanje z osebjem na letališču je imel v Perthu, kjer je moral zamenjati letalo. Deček je pokazal letalsko karto in šolsko izkaznico. Za Current Affair je 12-letnik dejal: "Počutil sem se odlično. Od nekdaj sem se želel odpraviti na takšno avanturo.

Ko je prispel na Bali, se je prijavil v hotel All Seasons in osebju na recepciji dejal, da bo "vsak čas prišla sestra". Medtem ko se je 12-letnik po Baliju vozil s skuterjem, pil pivo na plaži in užival, je v njegovi družini zavladala panika.

Iz šole so namreč obvestili mamo, da dečka v šolo ni bilo. Drama je trajala štiri dni, na koncu pa je eden od dečkovih sošolcev materi povedal, kje se je deček. mama je takoj odletela na Bali in ga pripeljala domov. "Sovraži besedo 'ne'. Šokirana sem bila in skoraj sem se onesvestila, ko sem izvedela, kje je," je dejala mama za Current Affair, ki je ob tem izrazila nezadovoljstvo nad delom varnostnih služb na letališču. 

"Lahko mi očitate, da sem slaba mati, ampak ob tem ste zanemarili vprašanje, kako je mogoče, da lahko otrok brez težav odleti tisoče kilometrov daleč," je dejala. 

In kazen za 12-letnika? Hišni pripor. Trajal bo menda kar dolgo časa, saj je med drugim deček za avanturo, ki se je ne kesa, zapravil vse materine prihranke.