Zanimivosti

Okras, statusni simbol ali nekaj več?

Oglasno sporočilo
23. 4. 2018, 08.30
Posodobljeno: 23. 4. 2018, 08.49
Deli članek:

Ljudje so že od začetka sveta krasili svoja telesa.

Kdo se mora paziti zlobe in zavisti drugih?

Nakit v glavnem velja za ženski modni dodatek, toda tudi močnejšemu spolu ni tuj. Njegova vloga je raznolika: od statusnega simbola do zaščitne vloge.

Horoskop Babe Vange se je velikokrat uresničil.

Nemogoče se je spomniti na čas, v katerem ljudje niso nosili nakita. V vsaki kulturi je imel pomembno vlogo in je najpogosteje veljal za statusni simbol. Dekoracija telesa se je izvajala na različne načine, vendar pa lahko rečemo, da je nošenje nakita eden izmed najstarejših načinov okraševanja. Pri ljudeh, ki so živeli pred nami, je nakit služil kot pokazatelj bogastva, vendar pa je vedno imel tudi določeno funkcijo. V mnogih primerih je služil kot sredstvo, ki je skupaj držalo oblačila in lase. 

Pomen nakita skozi zgodovino 

Tudi ljudje, ki so živeli pred našim štetjem, so ljubili nakit! Doba faraonov je pravi primer! Plemenske skupnosti so prav tako krasile svoja telesa z barvo in nakitom primitivne izdelave. Prvi kosi nakita so bili narejeni izključno iz naravnih materialov, ki jih je bilo mogoče najti v tistem času. Namen nakita je bil raznolik. Poleg tega, da je najpogosteje veljal za statusni simbol in je označeval določeno vrsto moči, so nakitu pripisovali tudi druge pomembne vloge. Čeprav primitivni, so ga starodavni ljudje uporabljali iz praktičnih razlogov (igle in zaponke). Nakit je imel tudi vlogo indikatorja statusnega simbola ali pripadnosti določeni skupini. Ko pogledamo na takratno situacijo in povlečemo vzporednice z današnjim svetom, lahko rečemo, da se nekatere stvari sploh niso spremenile. Edina razlika je v tem, da je danes nakit bolj sofisticiran, za izdelavo se uporabljajo veliko bolj kakovostni in raznovrstni materiali, izdelava je pripeljana do popolnosti, njegova vloga pa ostaja enaka. 

Preverite kaj je napovedala Baba Vanga.

Najskrivnostnejši namen nakita 

Zaradi vsega navedenega ni čudno, da je ponudba nakita v današnjem času tako velika. Vsakdo želi izgledati lepo, moderno in si želi ustvariti lasten prepoznaven stil. V trgovinah, ki so bogato založene z različnimi dodatki, ki preprosto kličejo po nakupu, obstaja tudi nakit, ki ni samo dekorativen. Nekateri kosi nakita imajo zaščitno vlogo. Amuleti so bili vedno izredno priljubljeni, izdelani pa so z namenom, da bi osebo, ki jih nosi, zaščitili pred zlom. V nekaterih državah so ta prepričanja izredno močna, amuleti pa so sčasoma dobivali različne oblike. Nekoč so to bile živali in deli telesa, rastline, kamni in končno nakit, kakršnega lahko danes vidimo na mnogih ljudeh. 

Preverite kaj je napovedala Baba Vanga.

Verižice z obeski so vedno moderne 

Verižice različnih dolžin bodo začinile vsako stilsko kombinacijo. Lahko jih prilagodite svojim potrebam, saj imajo navadno nastavljivo sponko, ki vam omogoča krajšanje ali podaljševanje verižice. Ne glede na to, ali imate radi minimalistični stil ali razkošne in bogate detajle, ki bodo dominirali nad izbrano stilsko kombinacijo, vam verižice z obeski omogočajo, da ustvarite tisto, kar ste si zamislili. Navdih prihaja z vseh strani, zato se umetniki trudijo na vse možne načine, da bi opozorili na svoje izdelke. Obstaja pa nakit, ki ga ne morete najti v nobeni trgovini. Nakit, ki je zaradi svoje specifičnosti izdelan v zelo majhnem številu. Draguljarji in zlatarji nimajo moči, da bi naredili nekaj takšnega, saj to ni statusni simbol. Gre za verovanje. Verovanje v amulet, ki ščiti pred zlom in privlači srečo

Baba Vanga amulet – celodnevna zaščita 

Ljudje, ki resnično verjamejo v moč amuleta, so že gotovo slišali ali kupili ta nevsakdanji amulet. Obstaja prepričanje, da je tako močan, da privlači srečo in denar v življenje tistega, ki ga nosi in verjame v njegovo moč in zmogljivost. In prav blaginja in lagodno življenje sta tisto, o čemer mnogi sanjajo. In če je nošenje amuleta edino, kar je treba storiti, ne smemo obsojati tistih, ki to poskušajo. Tisto, kar je pri tem amuletu zanimivo in zaradi česar se razlikuje od drugih, je njegova izdelava. Zaradi svoje specifičnosti dnevno izdelajo le nekaj kosov, ker je vsak kos izdelan posebej za osebo, ki ga želi imeti. Poleg zaščitne vloge je amulet Babe Vange tudi lep kos nakita, ki ga je mogoče nositi ob vseh priložnostih. Če poleg lepote in neobičajnosti prinese še uspeh na vseh področjih, je to samo bonus. V vsakem primeru je to kos nakita, ki se ga nikakor ne da spregledati. 

Za mir, ki ga mnogim primanjkuje 

Stres in vsakdanji problemi vplivajo na psihološko stanje ljudi. Nevšečnosti in spletkarjenja, slab zaslužek, slab ljubezenski odnos ... Govori se, da amulet Babe Vange reši vsako nesrečo. Številni ljudje, ki ga nosijo, trdijo, da je to najmočnejši amulet, ki jim je povrnil vero v dobro in lepo in jim pomagal stvari obrniti na bolje. Amulet Bage Vange postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas, kar samo govori v prid številnim pozitivnim stvarem, ki jih z njim povezujejo.

Napovedi Babe Vange so se velikokrat izpolnile.

EKSKLUZIVNA AKCIJA SAMO ZA NAŠE BRALCE: Izkoristite to edinstveno priložnost in naročite svoj osebni amulet Bage Vange za kar 50 % ceneje. Akcija je časovno omejena! Namesto 79,98 evrov naročite svojo celodnevno zaščito pred zlom in pritegnite srečo za SAMO 39,99 EUR TUKAJ >> 

OPOZORILO: Imejte v mislih, da se zaradi posebne izdelave na amulet čaka tudi več dni.