Antitalenti

So smeri, v katere nima smisla riniti

S.N.Č. / Novice Svet24
2. 4. 2018, 14.02
Deli članek:

Pogosto slišimo reči za koga, da rine z glavo skozi zid. Če bi poznal lastnosti svojega astrološkega znamenja, tega verjetno ne bi počel.

Dreamstime
Vsako delo je za nekoga lahko užitek, za drugega pa trpljenje.

Dobre lastnosti in sposobnosti, ki nam jih dodeli nebesno znamenje, ponavadi kar poznamo.

Ampak kaj je tisto, kar nam zaradi astroloških značilnosti ne bo šlo od rok, je prav tako dobro vedeti, saj je čas preveč dragocen, da bi ga tratili za nekaj, kar je že vnaprej obsojeno na neuspeh.
Katerim dejavnostim naj se posamezna astrološka znamenja torej na daleč ognejo?

OVEN

Vse kar je mirno in brez velikih izzivov, ni za ovna. Kjer ni akcije, je za ovna enako, kot ne bi bilo zraka. Posle, v katerih ni dinamike, je bolje zavrniti že vnaprej, nima se jih sploh lotevati. Prav tako se oven ne bo dobro odrezal v nalogah, pri katerih rezultati niso vidni takoj.

BIK

Hitrost je nekaj, česar biki v bistvu sploh ne razumejo. Če so prisiljeni delati v časovni naglici, jih bo ta onesposobila ali pripeljala do norosti. Prav tako bik ne bo videl prav nobenega smisla v delu, za katerega že vnaprej ni jasno, da bo za svoj prispevek bogato nagrajen.

DVOJČKA

Če dvojček samo zasluti, da bo neko delo dolgotrajno ali pa da bo od njega zahtevalo temeljitost in natančnost, bolje da takoj odvihra stran. Tudi kadar gre za projekte, pri katerih je delo samostojno, bo pogorel – brez živahnosti in komunikacije ne more ne živeti ne delati.

RAK

Če v tistem, kar počne, ni srčnosti in človeške topline, bo rak odpovedal na celil črti. Pa ne gre le za mehanična oziroma tehnična dela, še bolj ga prizadenejo hladni odnosi med sodelavci, groba borba za položaje ali visoki plani, ki je je treba do določena roka brezkompromisno doseči.

LEV

Kakršnokoli je že delo, za leva je najpomembnejše, da se dogaja vsem na očeh, saj se le tako počuti v središču. Služba v institucijah zaprtega tipa kot so bolnišnice, zapori ali laboratoriji so zanj nočna mora. Uspehov tudi ne more doseči pri delu, ki ga ne navdaja s strastjo.

DEVICA

Če je v naravi dela, da se stvari posplošuje in se rezultate ne meri natančno, bo devico to ubilo. V duši so perfekcionisti in pač ne morejo funkcionirati, ne da bi se zapletali v vsako malenkost, jo preučili in skušali izboljšati. Tega, da njen analitični duh ni vedno in povsod cenjen, ne razumejo.

TEHTNICA

Če je delo grobo ali umazano, bo tehtnici spodneslo tla pod nogami. V primeru, da bi morala delovati agresivno, pa je to zanjo pogubno, ker ne presne konfliktov. Poleg tega za tehtnice niso primerne službe, kjer so projekti samostojni – prisegajo pač na ekipni duh in sodelovanje.

So smeri, v katere nima smisla riniti.

ŠKORPIJON

Če v delu ni izziva in vsaj malo provokacije, je to zanje kor neslana jed. Če pa padejo v rutino, jih njena sivina ubila. Na srečo imajo sami sposobnost, da v vsako stvar vnesejo dinamiko in razburljivost, morda celo skrivnostnost – ki jo potem oni herojsko rešijo in naredijo vtis na druge.

STRELEC

Če v delu ni globine, širine, dolžine in višine, bo dejavnost strelca uničila. Vse štiri dimenzije so zanj nujne, da lahko predvidi dolgoročen razvoj in vse možnosti zavojev na poti, ki je pred njim in po kateri veselo stopa. Če možnosti ovinkov ni in če ne čuti svobode, obstane na mestu.

KOZOROG

Resnica je, da so kozorogi sposobni opraviti vsakršno, še tako težaško ali psihično zahtevno delo, a le pod enim pogojem: pred seboj morajo imeti možnost napredovanja. Če možnosti, da bi svoje ambicije lahko uresničil, ne vidi, bo pri delu sicer vztrajal, ga tudi vestno opravljal, a trpel.

VODNAR

Če se bo ukvarjal s čemerkoli konvencionalnim, bo brcnil v temo. V svoji naravi imajo, da nujno rabijo novosti in čim več nepredvidljivosti. So pa na srečo vodnarji spretni in so sposobni v stare ustaljene prakse uvajati nove izzive, ki so plod njihove lastne domišljije in tako razbiti dolgočasje.

RIBI

Vsako delo, ki zahteva preciznost, bo ribo uničilo. A tudi če natančnost in strogost nista v prvem planu, jih bo pokopala tudi dejavnost, v kateri ne morejo izražati in uporabljati svoje domišljije. V poslu, ki je enoličen, bodo ribe ves čas na robu joka, lahko pa zapadejo celo v depresijo.