Preiskava

Je s šestimi otroki v avtu namerno zapeljala v prepad?

G.G.
2. 4. 2018, 14.06
Posodobljeno: 2. 4. 2018, 14.06
Deli članek:

Sumljivo je bilo že, da voznica ni zavirala. Dokončne ugotovitve policije potrjujejo prve opazke in nakazujejo, da je šlo za namerno dejanje.

Alameda County Sheriff's Office
Kraj, kjer je avto zgrmel v prepad.

Pisali smo, da je minuli ponedeljek policija v okrožju Mendocino v Kaliforniji na skalah v nizki vodi ob obali Pacifiškega ocena našla razbitine terenskega vozila. V avtu so našli pet mrtvih oseb, dve odrasli ženski (partnerici Jennifer in Sarah Hart) in njune tri posvojene otroke.

Na podlagi analize pridobljenih podatkov iz modula in zračne blazine so policisti ugotovili, da je voznica ustavila ob robu ceste in potem zavila s ceste ter pospeševala do roba pečine. Niti pred prepadom ni stopila s plina, niti ni zavirala, kar nakazuje, da je avto zapeljal čez rob in zgrmel v prepad iz višine 30 metrov. 

V avtu trije ali šest otrok?

Pokojni partnerici sta imela v svoji družini še tri otroke, stara 12, 15 in 16, ki pa jih še niso našli. So jih odnesli valovi ali pa jih sploh ni bilo v avtomobilu? Preiskavo otežuje dejstvo, da ni prič in tudi nihče ne ve, koliko oseb se je usedlo v avto, ko so se odpeljali izpred svojega doma v Woodlandu.

Policisti so v četrtek preiskali tudi hišo družine Hart v Woodlandu. Zanikali so govorice, da so našli poslovilino pismo, sporočili pa le, da ni znakov, da bi se družina nameravala preselite ali oditi na daljše potovanje.

Facebook
Najverjetneje so umrli vsi člani družine Hart.

Sosed širi govorice o neprimernem ravnanju staršev

Kot vedno so tudi tokrat za lokalne medije imeli več povedati sosedje. Nek sosed je povedal, da se je družina Hart vselila pred 10 meseci in da so se držali bolj zase. In eden od otrok naj bi mu zaupal, da starša za njih ne skrbita "primerno". Omenjeni sosed je 23. marca zato poklical center za socialno delo. Ti so naslednji dan potrkali na hišna vrata družine Hart, a jim ni nihče odprl. So pa zato prijatelji Hartovih dejali, da sta Jennifer in Sarah ljubeči skrbnici, ki jima niti na pamet ne bi prišlo, da bi škodovala posvojenim otrokom.