NOVO ŽIVLJENJE

Najeto stanovanje spremenimo v dom

zf
24. 9. 2017, 10.00
Deli članek:

September je mesec sprememb. Konča se poletje, končajo se dopusti in poletna brezskrbnost, začneta se šola in služba, tu so novi izzivi in začetki, posledično pa tudi selitve.

Dreamstime
V novo stanovanje prinesite nekaj svojega, kar vas bo spominjalo na dom in kraj, kjer se počutite domače in varno.*

September je zagotovo za marsikoga stresen mesec, sploh za študente, ki se prvič odpravijo daleč od doma in iščejo novo stanovanje oziroma začasno bivališče. Razkrivamo nekaj nasvetov, kako najeto stanovanje spremeniti v prijeten dom, v katerem se boste počutili domače.

Kdo, kaj in koliko?  

Preden se lotite kakršnekoli spremembe ali prenove, se o njej obvezno pogovorite z lastnikom stanovanja. Povejte, kaj bi radi zamenjali, spremenili, pospravili. Bodite dosledni, da ne bo prihajalo do nesoglasij. Dogovorite se tudi, kdo bo kril stroške sprememb in v kolikšni višini. Če boste stanovanje na primer prebarvali in dodatno opremljali, boste stroške verjetno nosili sami.

Kam s stvarmi, ki jih ne potrebujete?

Dogovorite se tudi, kaj narediti oziroma kam spraviti lastnikove stvari, ki so ostale v stanovanju, če so za vas moteče (na primer knjige, fotografije, preproge, posoda). Najbolje bo, da se dogovorite, da jih lastnik odpelje ali spravi nekje pri sebi. Tako v času, ko boste zapuščali stanovanje, ne boste v strahu, da se je kje kaj izgubilo. Če ti predmeti ostanejo v stanovanju, pa vsekakor bodite spoštljivi do njih.

Pleskanje

Barvna osvežitev sten bo najeto stanovanje zagotovo naredila bolj domače in vaše ter tako prispevala k boljšemu počutju. Barvanje sten ni nepovraten poseg in že z majhnim vložkom ter malo dela boste dosegli precejšen učinek.

Zavese, blazine, preproge

Te tri dekorativne tkanine bodo vaše dolgočasno stanovanje poživile in poskrbele za harmonično vzdušje po vašem okusu. Četudi bodo stene ostale bele, boste s temi dekorativnimi predmeti poskrbeli za barve, obenem pa prikrili marsikatero pomanjkljivost. Star kavč prekrijte z modernim pregrinjalom, podrsan parket skrijte s preprogo, z zavesami pa poskrbite za pridih svežine.