Svet sanj

Naučite se nadzirati sanje

sn
15. 1. 2017, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Literature z napotki o nadzorovanju sanj je na trgu vse več, saj je sanjanje za človeka izziv od pradavnine. A ta pot v svet neznanega je lahko nevarna, če se je ne lotimo postopoma in z razumom.

Dreamstime
Poskrbimo, da vplivanje na druge skozi sanje ne bo moralno sporno.

Izbrali smo metode, ki preverjeno nimajo nobenih negativnih stranskih učinkov – da bi se morda mirne sanje nenadoma brez nadzora sprevrgle v moro. Napotki so preprosti in učinkoviti.

Pred spanjem si sugestivno prigovarjamo, da se bomo v sanjah zavedeli, da sanjamo, in da bomo zavestno premikali ude.

Ko nam to uspe (lahko traja dneve, tedne ali mesece), v sanjah zavestno premaknemo palec na nogi in to ponavljamo vsaj en teden.

Postopoma premikamo vse prste, ude in vse telo, vsako vajo je dobro ponavljati vsaj en teden.

Ko v sanjah zavestno nadzorujemo lastno telo, lahko nadzorujemo vse; v sanje si lahko pripeljete vse predmete in živa bitja, jih spreminjate in nadzorujete potek sanj, kakor vam ustreza.

Vse more, razen tiste, v kateri se večkrat prebujamo, je mogoče prekiniti na ta način.

Dreamstime
Nadzorovane sanje so zelo dober pripomoček za iskanje odgovorov in reševanje težav, ki jih v budnosti ne moremo. Le pomislite, kaj vse ljudje zmorejo v sanjah, kjer ni naučenih fizičnih ovir.

Nočne more

Ni znano, od kod more izhajajo, ker še niso dovolj raziskane, najverjetneje pa se pojavljajo, ko se v delu telesa ustavi kri, ko nam zaspi roka, noga …

Obstaja pa še ena precej verjetna razlaga nočnih mor. Skoraj v vseh se namreč pojavljajo sile in bitja, ki naj bi v resnici obstajali, ti se lahko pojavljajo tudi kot brezoblične gmote in različna svetloba. Takrat se najbrž podamo v drugačne prostorske sfere, ki jih ne poznamo.

Vpliv na druge

Kdor se nauči nadzorovati sanje, ve, da je mogoče v njih potovati. Vse skupaj je podobno astralni projekciji. Dober telepat se v sanjah oziroma prek sanj z miselnimi tvorbami poveže z želenim človekom in tako lahko vpliva nanj. Marsikdo to izkorišča v sebične namene, da bi drugemu škodoval in ga strašil. Tak način tihotapljenja v sanje seveda ni pravičen in je tudi moralno sporen.

V sanjah pa seveda lahko obiščemo ljudi, za katere bi radi vedeli, kako jim gre, kaj počnejo in podobno, vendar je dobro, da ostanemo le pri tem in se ne vmešavamo v njihovo voljo.